Angela Merkelová

Angela Merkelová Zdroj: Profimedia.cz

Merkelová říká: Jsem proti záplavě migrantů. To jako myslí vážně?

Politika našich dnů se celoevropsky začíná podobat parodii na parodický seriál Jistě, pane ministře. Paní Merkelová předvedla, že její míra dělání si srandy z voliče hodně vysoko přesahuje hranici sprostého cynismu.

 

 

„Pokud Němci žádají, aby zemi nezaplavoval nekontrolovatelný proud migrantů, přesně o to bojuji i já,“ pravila Merkelová po berlínských volbách, které opět díky ní a její imigrační politice její partaj projela.

Chvíli jsem nevěřil svým očím a měl dojem, že došlo k chybě v překladu. Nebo že byla paní Merkelová takzvaně „na Zemana“, jak se začíná říkat stavu alkoholové intoxikace. Anebo že si z voličů už zcela nepokrytě a přiznaně dělá srandu a zkouší, jaká nehoráznost z jejích úst ještě může zaznít, aby po ní nezačali voliči házet prázdné kelímky od piva. Její prohlášení prostě je taková nehoráznost, až z toho bolí zuby.

Prosím laskavé čtenáře, aby nyní provedl malý myšlenkový experiment: Je nějaké veřejné sezení, kde vystupuji. Když dostanu slovo, postavím se k řečnickému pultu a se smrtelně vážným obličejem pronesu: „Pokud Češi žádají, aby zemi nezaplavoval nekontrolovatelný proud informací o marihuaně, přesně o to bojuji i já.“ Pro velmi mladé čtenáře - před pětadvaceti lety bylo psaní o marihuaně mým hlavním tématem a sepsal jsem o ní asi deset knih.

Takže - kdybych něco takového řekl, bude publikum volat psychiatrii, že jsem se zbláznil. Protože skutečnost, že se v Čechách o tématu marihuany popsalo opravdu hodně papíru, je ze značné míry zaviněna a způsobena mojí prací. Takže kdybych se teď najednou začal tvářit, že psaní o trávě je fuj, udělám ze sebe úplného idiota a lidé se budou po právu smát.

Je zajímavé, že se totéž nestalo Merkelové. Protože na skutečnosti, že - jejími slovy - „zemi zaplavuje nekontrolovatelný proud migrantů“ má právě ona klíčovou zásluhu. Ti lidé přicházejí nejen proto, že u nich doma je válka - tomu se říká migrační tlak. Oni jdou také, řada z nich především, za voláním migračního tahu. Vstřícnosti k imigrantům, kterou právě Merkelová vyhlásila jako oficiální politiku, jednostranně přestala dodržovat dublinské dohody o imigraci do EU, a tu záplavu migrantů de facto pozvala.

Paní Merkelová už lže lidem o svých postojích k imigraci stejně, jako lhal Gustáv Husák v novoročních projevech, že naše země vzkvétá. Realita byla taková, že země nevzkvétala, a stran imigrace je realita taková, že jí Merkelová pomohla vyvolat a prohloubit. A to, že dnes lže o tom, jak se od imigrace distancuje, jen ukazuje její morální kvality.