Aleš Brichta

Aleš Brichta Zdroj: Wikipedia Commons

Nechystá Aleš Brichta hit Evropo, píchej?

Další hudebník se přestal držet své kytary a vyjadřuje se k imigrační krizi. Aleš Brichta se rozhodl poučovat národ, a dopadá ta, jako kdybych já začal zpívat. Anebo je také možné, že Brichta brzy začne kopírovat Olivii Žižkovou.

Známý rocker, hudebník, zpěvák a nyní i filosof Aleš Brichta poskytl exkluzivní rozhovor Revue iDnes. Praví v něm mimo jiné: „Je nutné vytvořit v mladých lidech, a hlavně v mladých ženských pocit, že si jich společnost bude vážit, když budou mít děti. Že budou zajištěné, aby mohly normálně důstojně žít, že se budou moct bez problému vrátit do práce, že jim děti vezmou ve školce. Zajistit tyhle základní věci, které teď nefungují. Je to psychosomatická záležitost vyvolaná médii. Speciálně u nás se od konce totáče uchytilo - nejdřív se prosadím, budu úspěšný a v pohodě, děti můžou počkat."

V tom samém rozhovoru ale prozrazuje, že poté, co se nyní nově oženil, potomky neplánuje a jeho nová manželka se jich dokonce děsí. O co tedy jde? Proč vyzývá zpěvák k něčemu, co sám nehodlá dělat? Proč, když je to tak důležité, nezačne plodit potomky nejdříve on sám, aby šel příkladem?

Naše investigativní oddělení přichází s vysvětlení, které celý problém rozplétá. Aleš Brichta si totiž přečetl (umí) na internetu, jaký že to měla úspěch milá Olivie se svým hitem Evropo, dýchej. Popřemýšlel tedy (taky umí) a zapracoval na novém remixu toho hitu, ale s hlubším, filosofičtějším textem. Jeho chystaná píseň pranýřuje plodnost imigrantů, a vyzývá domorodce a domorodky, aby doma více rodili (rodily). Rozhovor pro Revue tedy jen startuje promoakci chystaného šlágru, nesouvisí s individuálním rozmnožováním pana Brichty, a my se můžeme jen těšit, až jej uslyšíme z podia pět: EVROPO, PÍCHEJ!