Americkým Milwaukee otřásají nepokoje

Americkým Milwaukee otřásají nepokoje Zdroj: Profimedia.cz

Americkým Milwaukee otřásají nepokoje
Americkým Milwaukee otřásají nepokoje
Americkým Milwaukee otřásají nepokoje
Americkým Milwaukee otřásají nepokoje
Americkým Milwaukee otřásají nepokoje
10
Fotogalerie

Milwaukee: Afroameričané vyhlásili rasovou válku

Nechceme si to připustit, bojíme se to říct nahlas, ale zdá se, že část Afroameričanů vyhlásila rasovou válku Systému, který pro ně symbolizuje bělochy. Bohužel se většinou jedná o osoby, které jsou na tom Systému, na jeho sociálních dávkách, závislí.

Spojenými státy otřásá jedna vlna pouličních násilností za druhou. Scénář je vždycky stejný: Policista kontroluje nějakého Afroameričana, ten se zachová agresivně nebo vytáhne zbraň, a policista ho zastřelí. Vzápětí následují masová pouliční vystoupení „proti násilí bílé policie na černých Američanech“, a občas při takové demonstraci černý sniper postřílí pár policistů.

Při každé takové demonstraci pak dochází k zapalování aut a rabování obchodů, násilným střetům černých demonstrantů s policií a jsou mrtví i ranění. Nejde ale o to, že by skutečně „bílá“ policie šikanovala „černé“ - jde o to, že část sociálně nepřizpůsobivých Afroameričanů vyhlašuje válku systému. A za tím systémem vidí „bílé“ - takže jim vyhlásila rasovou válku.

Milwaukee je dalším městem, kde se při podobné příležitosti střílelo a zabíjelo. Průběh konfliktu plně potvrzuje, že se nejedná o šikanu černých praktikovanou bílými, ale o rasovou válku. Válku, kterou nepřizpůsobiví Afroameričané vyhlásili Systému, státu a jeho moci, a chápou ji vlastním rozhodnutím, bez objektivních důvodů, jako válku rasovou. V posledním incidentu, který trvá již dvě noci, a jenom v noci na dnešek, jak informovala Reuters, zahynul jeden člověk a byl zraněn jeden policista.

Přitom záminkou k nové vlně nepokojů Afroameričanů mířících na policisty byl střet, kdy NESTŘÍLEL BÍLÝ!!! Oběť policejní střelby, mladý černošský muž, utíkal před policií s kradenou zbraní, a byly tedy všechny zákonné důvody k palbě. Navíc - policista, který prchajícího Afroameričana zastřelil, byl také Afroameričan! Přesto okamžitě po incidentu začaly nepokoje vyvolané přesvědčením některých Afroameričanů - nepřizpůsobivé části menšiny z ghett - že jde o další zvůli bílé policie.

Afroameričané prostě vyhlásili společnosti rasovou válku, ke které nemají žádný objektivní důvod. Je docela zábavné, že tato kulminace rasového napětí a hostility Afroameričanů proti systému přichází v době, kdy v čele toho systému viněného Afroameričany z rasismu stojí muž černé pleti, Afroameričan Barack Obama.