ohňostroj

ohňostroj Zdroj: Profimedia.cz

Praha zakázala ohňostroje. Teď zakázat kraťasy a minisukně!

Dlouhý seznam toho, co se všechno nesmí v naší republice a jejím hlavním městě zvlášť, se rozrostl o další položku. Kvůli hnízdění ptactva se nyní chystá v Praze i zákaz ohňostrojů. Praha však není přírodní rezervace a přednost by v ní měli mít lidé, nikoliv ptactvo.

Nejdříve - už před nějakým časem - Praha zrušila odpalování ohňopstrojů z pontonů na Vltavě, aby nedošlo k úhoně vodní ptactvo. Nyní se v centru Prahy mají ohňostroje zakázat úplně. Stěžovali si občané Prahy 1, a ochranáři kvůli rušení ptactva. Zákaz je nesmyslný a vykázání ohňostrojů do stanovených lokalit mimo centrum je hloupé a škodlivé.

Centrum města je prostor určený k tomu, aby žil, pulsoval nočním životem, aby v něm den nikdy nekončil. Poté, co Praha zatrhla některé hudební produkce ve svých ulicích, nyní chce zakázat ohňostroje v centru. Aby nerušila obyvatele - ptáky a lidi. Opravdu nechápu, proč by v centru města měl být brán ohled na ptactvo a lidi, kteří se přestěhovali do centra, aby tam užívali nerušeného klidu. Pokud chce někdo úplný klid, nemůže bydlet u Karlova mostu - platí pro lidi i pro ptáky. Má se odstěhovat někam do chráněné krajinné oblasti a dávat si dobrou noc s liškama. Magistrát prostě jen vychází vstříc dalšímu nesmyslnému požadavku zapšklých spoluobčanů, kteří chtějí v místě k tomu určeném - v centru velkoměsta - kazit noční život.

Proto očekávám, že dalším krokem Magistrátu hlavního města Prahy bude zákaz nošení krátkých kalhot a minisukní v historickém centru města. Mini a kraťasy totiž mohou pobouřit nejen naše muslimské hosty, ale i starší tuzemské občany - přesně tu sortu lidí, kterým vadí zábava v centru, a kterým v minulosti vadily dlouhé vlasy spoluobčanů.

Ohňostroje do centra prostě patří, patří k nočnímu životu, zábavě, a jejich zákaz je nejčistší projev zaprděnosti a maloměšťáctví.