Jiří Ovčáček

Jiří Ovčáček Zdroj: Profimedia

Skandál! Jiří Ovčáček opravdu existuje!

Reflexu se podařilo získat nezvratné důkazy, že na rozdíl od současného trendu neexistujících mluvčích, mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček nade vší pochybosti existuje! A nejen to - není pod kontrolou nějaký paní.

Současným  trendem české levice je platit neexistující osoby. Nejčastěji se tyto ne-občané objevují v souvislosti s funkcí tiskového mluvčího. Dá se říci, že se v Čechách stalo dobrým standardem mít tiskovou mluvčí, která neexistuje.

Nejprve to prasklo na do oranžova vyšisované rudochy - na sociální demokraty. Hejtman Michal Hašek se ještě ani nevzpamatoval z konspirační schůzky u Zemana, a zase další nepříjemnost! Za jihomoravského hejmana, mimochodem usvědčeného lháře, dlouhou dobu komunikovala s novináři identita se jménem Lucie Proutníková. Podle zjištění MF DNES se za jménem tiskové mluvčí skrývá kontroverzní lobbistka Jana Mrencová.

A žádná mluvčí Proutníková prostě neexistuje. Jihomoravské hejtmanství dosud bohužel nezveřejnilo, jestli paní Proutníkové, která neexistuje, také proplácel faktury či zasílal honoráře.

Než se týden s týdnem sešel, padlo stejné podezření na rudochy rudé a neodbarvené, na Komunistickou stranu Čech a Moravy. Za KSČM, včetně jejich šéfa Vojtěcha Filipa, rozesílá maily novinářům Eva Komínková. Také neexistuje.

Zjistil to server aktualne.cz, a jak na potvoru se ukázalo, že neexistující Komínková, stejně jako neexistující Proutníková, je existující Mrencová.

Reflex se proto ujal úkolu ověřit, zda Jiří Ovčáček, mluvčí prezidenta Zemana, skutečně existuje. Podařilo se nám sehnat několik svědků, kteří na vlastní oči Ovčáčka viděli, shromáždili jsme řadu fotografií, na kterých je Ovčáček zachycen, a autor tohoto textu s panem Ovčáčkem dokonce opakovaně mluvil po telefonu - a nebyl to hlas paní Mrencové.

Zdá se tedy, že Jiří Ovčáček skutečně existuje, mluví za Zemana a opravdu chodí na Hrad. Takže Zeman prostě současné trendy - mít neexistujícího mluvčího - už nestíhá. Pokud se tedy nakonec neukáže, že je tomu přesně naopak, že pan prezident je nikoliv za, ale před peletonem, a Ovčáček že je robot.