Fotografie ze sociálních sítí.

Fotografie ze sociálních sítí. Zdroj: twitter.com

Po Mnichově nastal čas nosit zbraň

Ve chvíli, kdy odesílám tento komentář do redakce, ještě není známo, zda teroristé v Mnichově oslavovali Breivika, nebo Alláha. Upřímně řečeno je to jedno. To důležité je, že bez ohledu na motivy vrahů začínáme žít v době trvalého ohrožení teroristickým útokem.

Je těžko předpokládat, že v Mnichově uděřili radikální buddhisté. Pokud udeřily stejné síly jako v Nice a v bavorském vlaku, je to zlé. Znamená to, že se memetická infekce islamistického vraždění přesunula i do poklidného vepřového Bavorska. Pokud útočili neonacisté oslavující páté výročí Breivickova masakru, je to ještě horší. Znamená to, že memetická infekce teroru nesená islámským radikalismem přeskočila i na další sociálně patologické skupiny ve společnosti - na nácky. Bez ohledu na osoby pachatelů, incident spolu s dalšími, které proběhly v posledních týdnech, proměnily Evropu ve válčiště, v oblast trvalého ohrožení vraždou teroristy. Izraelské poměry rázem zavládly v celé Evropě. Když ráno odcházíte, musíte počítat s malou, ale zcela reálnou pravděpodobností, že se nevrátíte domů, protože vás zabili teroristé.

To zcela zásadně mění bezpečnostní situaci v Evropě, kde dosud byl kontakt s nějakým násilím zcela výjimečnou záležitostí, kdy nosit zbraň potřebovali lidé, co nosí tržby, píšou o neonacistech nebo se živí jako exekutoři či jinou rizikovou činností, která vám nadělá hodně kamarádů. To se nyní změnilo. Nosit zbraň začíná být zcela rozumnou, dospělou a opodstatněnou záležitostí i pro civilisty. Pravděpodobnost, že se setkáte s někým, kdo vás bude chtít ve jménu rasy či víry zavraždit, prostě zásadně narostla. Už to není paranoidní vize, ale snadno představitelná možnost. Apropo - kdo z čtenářů tohoto článku byl někdy na ohňostroji k Svátku Bastilly někde ve Francii, jel v bavorském vlaku či nakupoval v mnichovském obchodňáku? Soudím, že všichni. Takže ti všichni akorát měli kliku, že teroristé v těch místech vraždili jindy, než když tam byli právě oni. Jinak mohli být dnes už mrtví, zavraždění teroristou.

Jsme jednoduše v situaci jako běžný izraelský Žid. Vraždící nepřítel je na dosah, a není otázka, zda udeří, ale kde a kdy udeří. Protože to, že dříve nebo později udeří někde blízko, je jistota. Takže by lidé měli začít reagovat tak, jak je potřeba a jak to činí i civilisté v Izraeli. Ozbrojit se a nosit u sebe zbraň. A být připraven ji použít v případě teroristického k ochraně života vlastního i životů lidí okolo něj. Řečnická otázka: Opravdu si myslíte, že by vraždící řidič kamionu jako v Nice ujel při svém běsnění dva kilometry? Já bych řekl, že by ho spíš někdo po dvou stech metrech zastřelil. Podobně jako zastřelili policisté pákistánsko - afgánského teroristu, co zaútočil sekerou ve vlaku.

Takže, vážené dámy a vážení pánové: Nastal čas u sebe kromě smartfounu nosit ještě pistoli. Doba je zlá.