Oběť útoku nájezdu kamionu.

Oběť útoku nájezdu kamionu. Zdroj: čtk

Islámský terorismus je memetická infekce. Vylečme ji!

Podíváme-li se na vlnu teroristických útoků páchaných muslimy, vidíme, že násilný islám, vedení džihádu a vraždění nevěřících kafírů se stalo memetickou infekcí. Pojďme ji vyléčit jako libovolnou jinou infekční nemoc!

Když vyšla kniha utrpení mladého Werthera, stala se memetickou infekcí sebevražda mladého neurotického boháče. A skutečně - celou sečtělou Evropou proběhla vlna sebevražd „marných“ mladíků z nejlepších rodin. Sebevražda z existenciální úzkosti se stala módou, memetickou infekcí, a stála pěkných pár životů.

To, co zažíváme dnes v Evropě - naposledy ve čtvrtek v noci v Nice - je také memetická infekce. Memetická infekce vraždění kafírů - nemuslimů. Stačí vzít doslovně některé pasáže Svaté knihy muslimů, a teče krev. Jen pro příklad: Korán 61:10 „Vy, kteří věříte! Mám vám ukázat obchod, jenž ochrání vás před trestem bolestným? Uvěřte v Alláha a posla Jeho a veďte boj na cestě Boží majetky svými i životy svými!“ A všichni západoevropští neukotvení mladí muslimové s krizí identity se chytají doslovného výkladu výzev k násilí, kterých jsou Korán i hadísy plné. A my - nemuslimové - jsme zabíjeni v našich domovech.

Přitom nejde o výsledek teroristických a bojových aktivit vnější moci - například Islámského státu. I když se někteří pařížští atentátníci byli v Islámském státu školit, byli to místní, francouzští a belgičtí muslimové, kteří nakonec zabíjeli. A vrah z Nice nebyl dokonce ani na tom školení v Sýrii - zradikalizoval se ve Francii. Takže je zjevné, že se ta memetická infekce šíří jen sdílením informací, a podléhají jí de facto naši sousedé. Ne vyslaní záškodníci z Raqqá, ale kluk z francouzské muslimské čtvrti v samém srdci západní Evropy. Proto má smysl proti této módě, infekci vraždění, postupovat jako proti jiné infenční chorobě. Kroky jsou jednoduché:

1. Likvidace ohnisek nákazy: Západoevropské tajné služby mají informace o extremistických kazatelích v radikálních mešitách, jejich nejvěrnějších nohsledech a částečně i o lidech, kteří verbují pro IS. Všichni radikální kazatelé a verbířio, zdroje nákazy, okamžitě (za pouhé verbální šíření teroristických ideí) uvěznit a následně deportovat.

2. Trvalá izolace / vyhnání nositelů nákazy: Vyjednat se Somálskem, Libyjí či podobnou zemí, že bude přijímat naše vyhnance, a zradikalizované muslimy (stejně jako radikální kazatele) zbavit občanství a přesídlit je do enkláv vyjednaných (samozřejmě za peníze) někde v Arábii.

3. Preventivní dočasná izolace podezřelých z nákazy: Zavést podobné opatření proti podezřelým z terorismu, které izraelské úřady používají jak proti teroristům palestinským, tak ultraortodoxním židovským: Možnost bez soudu podezřelého internovat až na půl roku. Pokud se v průběhu toho půl roku ukáže, že je nakažený, deportovat.

4. Zamezení komunikace mezi skupinami nakažených v různých zemích: Požadovat po provozovatelích Youtube, Twitteru a Facebooku důslednou kontrolu sdíleného obsahu (ke které samozřejmě již dávno dochází) takovým způsobem, že se účty s radikálním obsahem budou okamžitě mazat.

5. Přestat sponzorovat a jakkoliv podporovat islamistické extremistické spolky (jako například palestinskou samosprávu, autority v Gaze a podobně) z evropských peněz.

 

Pokud Evropa přistoupí k tomuto systému, je reálné, že se podaří memetickou infekci vraždění zpomalit či dokonce zastavit. Vzhledem k tomu, že Evropa je ve vztahu k vlastní bezpečnosti zcela impotentní, však v realizaci těchto celkem jednoduchých řešení nedoufám.