Nebezpeční teroristé podle anarchistů

Nebezpeční teroristé podle anarchistů Zdroj: Archív

Klinika přežívá, levicoví teroristé sílí. Čeká se na bombový atentát?

Bezprávný stav kolem objektu bývalé kliniky na pražském Žižkově pokračuje, úřady anarchisty v zasquatovaném objektu nechávají i nadále. To silně zvedlo sebevědomí levicovým teroristům, třeba podporovateli Kliniky panu Borlovi.

Pátého července se na Facebooku Autonomního sociálního centra Klinika objevila následující zpráva:

„Klinika se vrací domů! Máme skvělou zprávu. Městský soud v Praze zrušil předběžné opatření, které zakazovalo provozování Autonomního sociálního centra Klinika v budově v Jeseniově 60. Odvolací soud zevrubně odmítl argumentaci ÚZSVM jako nedůvodnou a zdůraznil, že ač úřad stále používá tvrzení stavebního odboru Prahy 3, že budova je užívána v rozporu s kolaudací, žádné kolaudační rozhodnutí doopravdy neexistuje. Program Kliniky se tedy vrací tam, kam patří. Moc děkujeme za vaši neutuchající podporu a už se nemůžeme dočkat, až se zas potkáme na Klinice!“

Přeloženo do méně revolucionářského jazyka: Stát opět nebyl schopen tu bandu, která protiprávně okupuje cizí majetek, donutit k dodržování zákonů, a naši mladí ultralevičáci tak mohou dál v klidu parazitovat na státním. Kdyby se do státní budovy naboural někdo jiný, vypráskali by ho do čtyřiadvaceti hodin. Soudruzi anarchisté ale mají — vždyť jsou to mladí sympatičtí revolucionáři — emoční privilegia, s nimiž se stát zjevně nedokáže popasovat.

Jak jim to povzbudilo sebevědomí, máme písemně. Už dva dny po soudním rozhodnutí přichází novinářům e-mail ze serveru, odkud chodí výhrůžky bombou Řízkárně. Je to upozornění na nový článek nebezpečného, ozbrojeného a hledaného anarchisty Lukáše Borla na anarchistickém blogovacím serveru.

Text nejprve zdobí vkusný plakát s „teroristy“ podle Borla — najdeme na něm Miloše Zemana a Miroslava Kalouska, ale i majitele Řízkárny Vladimíra Krulce, Baracka Obamu či Benjamina Netanjahua. V článku, jenž se jmenuje „Anarchistický boj proti terorismu pokračuje“, se dočteme:

„Na boji proti těmto teroristům v uniformách i těm s tituly byznysmenů, politiků a finančníků bych se chtěl podílet. Nikoliv proto, že bych je rád viděl ve vězení či na popravišti, kde by mě rádi viděli oni. Anarchistický boj proti terorismu je spíše než o fyzické likvidaci teroristů o snaze zbavit je jejich politické i ekonomické moci a přispět tak k rozkladu vztahů vykořisťování, které v současné společnosti převažují. Následuje seznam a popis některých z mnoha teroristů, proti kterým je nutné rázně zakročit, abychom emancipační proces mohli posunout blíž k vítěznému horizontu. Seznam zahrnuje osoby, které využívají teror jako prostředek svého boje. To znamená, že skrze násilí či jeho hrozbou cíleně vyvolávají strach v širší skupině lidí (nebo jiných tvorů), a to ve snaze zastrašováním dosáhnout vlastních cílů – mocenských, politických, ekonomických, náboženských aj. V seznamu jsou o teroristech jen základní údaje. Často chybějí informace o jejich bydlišti, pohybu, zvycích, vztazích, citlivých místech jejich životů – tedy to, co nám může posloužit k boji proti jejich teroristickému jednání. Je v zájmu nejen nás anarchistů a anarchistek, abychom takové informace zjišťovali, sdíleli a využívali ve prospěch naší strategie v probíhajícím boji proti terorismu.“

Nebezpeční teroristéNebezpeční teroristé|Archív

Takže — jako odpověď na další shovívavost státu ke Klinice přicházejí otevřené výhrůžky terorem — fyzickým násilím — ze strany podporovatele Kliniky, extremisty Borla. Věřím, že když nechají úřady Kliniku ještě pár měsíců parazitovat ve státních budovách na Žižkově, dočkáme se ze strany levicových aktivistů možná i pumových atentátů. Každá další shovívavost ke Klinice totiž povzbuzuje teroristickou Síť revolučních buněk, jejíž principy přinesl do Česka — za což je stíhán — právě podporovatel Kliniky Borl. Ještě jako perličku: Princip Sítě revolučních buněk, jednotlivých nezávislých a autonomních buněk teroristů dopouštějících se násilí, odkoukali anarchisté od neonacistů. Ti tomu říkají „leaderless resistance“. Takže i podle metod je zjevné, že anarchisté i náckové jsou stejná kriminálnická verbež.