Řízkárna je objekt, který se fakt blbě hlídá

Řízkárna je objekt, který se fakt blbě hlídá Zdroj: Ondřej Szollos

Majitel pražské restaurace Řízkárna na vlastní kůži poznal, co je to levicový extremismus
Majiteli Řízkárny v minulosti zapálili auta
Fakt to otrávili?
Výhrůžka Řízkárně přes JXD
4
Fotogalerie

Jedenapadesátá bomba v Řízkárně

Rozhodnutím soudruhů anarchistů jsem se stal jedním z adresátů výhružek bombových útoků na pražskou restauraci Řízkárna. Poplach přišel zase nedávno.

V neděli kolem dvanácté hodiny mi pípnul email. Kouknul jsem na obrazovku a čtu: „V hotelu Císařka je uložena bomba. Máte 70 minut na evakuaci. Pak to exploduje. Je to v Praze na adrese U Klikovky 3086/10. Odpovědnost za útok přebírá skupina RED CAT“. Rudá verbež nespí ani v neděli. Jako obvykle, odesláno z nedohádatelného serveru riseup.

Zavolal jsem „svému“ důstojníkovi z protiextremistického, kterému bombové hrozby vždycky hlásím – nebyl dostupný. Tak jsem vytočil 158, nahlásil poplach na policii a začal počítat. Když jsem dopočítal, zjistil jsem, že jde o jedenapadesátou bombu nahlášenou v té nešťastné restauraci od konce loňského roku. Spojil jsem se s majitelem Řízkárny panem Krulcem a ptám se, jak ten neustálý a sílící nátlak snáší: „Zásadně nás to omezuje na provozu. Personál je psychicky unavený a vyčerpaný. Začíná se to silně projevovat na ekonomice našeho provozu, poškozuje nás to. Policie opět přijela, vyklidila hotel, prohledala ho se psem cvičeným na výbušniny a zase odjela, protože nic nenašli.“

Prostě – teror trvá a rudá verbež ukazuje, že je ochotná doslova vydírat a ničit. Proto myslím, že by měl stát na ultralevičáky přitvrdit, přestat tolerovat nejrůznější squaty jako Klinika a konečně začít přistupovat k ultralevici stejně nekompromisně jako proti náckům. Řízkárna je teprve začátek – pokud anarchisty policie nedopadne, budou další a další výhružky přibývat.