Martin Komárek, ilustrační snímek

Martin Komárek, ilustrační snímek Zdroj: Profimedia

Kdy si politici začnou říkat č**áku?

Včera v Událostech, komentářích dostala česká politika nový formální rozměr. Přestože za ANO ministruje charakterní herec Martin Stropnický, největší tyátr z hnutí pravidelně dělá exnovinář Martin Komárek. Včera například nadával ministrovi vnitra.

Vždycky když je ve zpravodajství pan poslanec Martin Komárek, pozorně sleduji jeho vystoupení, protože obvykle slibuje nějakou švandu. Nezmýlil jsem se ani tentokrát. Mluvilo se o krizi mezi ministry Babišem (což je majitel Martina Komárka) a Chovancem.

A pan poslanec Komárek, když se měl vyjádřit, tak začal s příměrem: „Když vám nějaký mamlas a ťulpas odře auto“ a vzápětí dodal narážku, ze které vyplývalo, že tím myslí ministra Chovance. Tím mamlasem a ťulpasem. Když se však moderátor zeptal napřímo, zda slůvkem mamlas myslí ministra vnitra, vyhrkl Komárek jen trhovecké: „To jste řekl vy!“

Ještě chvíli pan poslanec komunikoval, a pak, asi tři minuty po mamlasech na adresu Chovance, zdůraznil, že „MY (míněno my z politické divize Agrofertu, hnutí ANO) jsme byli uraženi.“ Jasně, on prohlásí o protistraně, že je to mamlas, a pak se cítí uražen nějakým formálním z jeho hlediska pochybením protistrany při tvorbě policejní koncepce.

Celou debatu Komárkovo nadávání oživilo, vneslo do formátu zpravodajství prvek lidové zábavy a hospodského humoru, a přilákalo pozornost diváků. Proto se v podobném tónu bude pravděpodobně pokračovat. A tak se těším, kdy už konečně někdo z našich politických elit nazve konkurenčního politika, zastánce protinázoru, č**ákem. Netroufnu si tipnout, zda to bude Komárek nebo Babiš, ale upřímně věřím, že to bude někdo z hnutí ANO. Ti přece mají největší úctu k Pravdě.