Truchlící v Orlandu.

Truchlící v Orlandu. Zdroj: ČTK/AP

Soustrast s LGBT komunitou.
Zásah v Magnanville.
Střelec byl identifikován jako devětadvacetiletý Omar Mateen.
Střelcem byl devětadvacetiletý Omar Mateen, Američan afghánského původu.
4
Fotogalerie

Teroristé v Evropě začínají zabíjet své nepřátele v jejich domovech

Jsme ve skutečné válce. My Evropané najednou čelíme nové hrozbě. Islamističtí teroristé začínají likvidovat na našem území cíle nepřátel - ať už to jsou gayové ve zmasakrovaném orlandském klubu, nebo francouzský pár policistů zavražděný den poté.

V neděli otřásla světem informace o nejhorším masovém vraždění střelnou zbraní v dějinách USA. Islámský extremista, neasimilovaný potomek afghánských rodičů, vyvraždil v gay klubu devětačtyřicet bavících se lidí a přes padesát jich zranil, než ho policie zastřelila. Zaútočil na odborně řečeno měkký (rozuměj bezbranný) cíl nepřátel islámu. Je to jakási forma džihádu: kdo postřílí gaye a zahyne přitom, jde rovnou do sedmého nebe, i kdyby byl předtím bůhvíjaký hříšník - třeba gay.

V pondělí ve Francii potomek marockých přistěhovalců Larossi Abballa, zloděj a džihádista, v pondělí večer ve městě Magnanville západně od Paříže ubodal policistu. Po několika hodinách, kdy držel jeho partnerku jako rukojmí, zabil i ji. Tříletého potomka zavražděných policistů zachránila zásahová jednotka. Policistu i jeho družku, která rovněž pracovala pro policii, útočník osobně znal. Šlo o typického evropského islamistu - neukotvený, bez identity žijící mladík neasimilující se do většinové společnosti, ale existující někde na jejím okraji, v prostředí přistěhovaleckých ghett, kde se mluví arabsky a platí tam právo šarí'a.

Oba případy spojuje jejich cíl. Islamista - v obou případech rozený v zemi útoku - si vybral ne libovolný symbolický cíl, jak dosud teroristé při útoku na náš civilizační okruh činili. Zaútočili na specifické cíle, které představují jejich nepřátele, a na našem území začali „trestat“ a vraždit konkrétní lidi. Za gayi přijel zabiják až do jejich klubu, policejní pár jejich vrah zavraždil dokonce doma. Islamisté dávají najevo, že si své nepřátele - ať už dle koránu zvrhlíky, nebo reprezentanty islamistům nenakloněné státní moci - najdou i doma, a tam je zabijí.

Proto už asi je čas nikoli na kolektivní tresty - ty jsou nepřijatelné, protože při nich samozřejmě je potrestána řada nevinných - ale princip „jednou a dost“. To jest - pokud je někdo usvědčen z džihádistického trestného činu, má být po odpykání trestu zbaven občanství a vysazen na území ovládané Islámským státem nebo Talibánem. Za libovolný akt jako třeba nábor džihádistů - za který právě už vrah Abballa seděl - by mělo automaticky následovat vyhnanství. Lidi, kteří bojují ve válce proti naší civilizaci, mezi námi nemají co pohledávat.