Teroristi se mezi migranty schovají, ne že ne.

Teroristi se mezi migranty schovají, ne že ne. Zdroj: Vito Manzari (CC BY 2.0)

Teroristé mezi uprchlíky? Libyjci jsou konvičkovci!

CNN odvysílala zprávu opřenou o svědectví libyjského zpravodajce. Ta zpráva není překvapivá, pro naše sluníčkáře však musí znamenat opravdové rozčarování. A tak jsem zvědav, jak na ni zareagují — a vsadil bych se, že ji prostě popřou!

Každému soudnému člověku bylo jasné, že islámští teroristé, ať už třeba z Islámského státu, Boko Haram nebo an-Nusry, využijí všechny cesty k tomu, aby dostali své bojovníky do Evropy. Do Evropy, proti níž vedou válku. Takže bylo realističtěji uvažujícím spoluobčanům vcelku jasné, že se teroristé budou skrývat i mezi takzvanými uprchlíky — migranty, kteří se do Evropy hrnou nejen z oblastí sužovaných válkou, ale z celého Blízkého východu a ze severní Afriky. Proč by zrovna mezi uprchlíky být neměli, když do Evropy teroristé opravdu chtějí a loni sem přišlo asi sedm set tisíc lidí bez známé identity.

Sluníčkáři však obavy z toho, že jsou mezi uprchlíky teroristé, zcela rezolutně popírali. Dokonce i když došlo k vraždění v Paříži, kde mezi pachateli byli navrátilci z bojiště Islámského státu, sluníčkáři pořád křičeli, že vraždili „naši“, evropští muslimové a že vlna uprchlíků je vlna lidí utíkajících bez postranních úmyslů z nesnesitelných podmínek války.

CNN nyní odvysílala reportáž, jež přítomnost teroristů mezi uprchlíky potvrzuje. Zazněly výpovědi libyjských pašeráků. U těch prý stále více členů Islámského státu poptává cestu do Evropy — a dokonce i s rodinami, aby působili zcela nenápadně. CNN vysílala i výpověď libyjského vojenského zpravodaje Ismá’íla Šukrího: „Mají (teroristé) na sobě americké oblečení a s sebou dokumenty v angličtině, aby nevzbudili podezření.“

Jak z toho, milí sluníčkáři? Informace od Libyjců potvrzují, že všichni, kteří se báli průniku teroristů do Evropy s migrační vlnou, měli pravdu. Vy, sluníčkáři, jste takové lidi nazývali xenofoby, rasisty a fašisty. Dokáže se někdo z Hate Free Culture či jiných proimigrantských aktivit za ta iracionální osočování omluvit? Silně pochybuji. Mnohem pravděpodobnější je, že neurotické mozečky sluníčkářů tuhle informaci prostě popřou a prohlásí libyjské zdroje a možná i CNN samotnou za konvičkovce. Holt předsudek se pravdou vymýtit nedá...