Sociální centrum Klinika

Sociální centrum Klinika Zdroj: Facebook/Klinika

Hledaný Lukáš Borl.
Sociální centrum Klinika
Sociální centrum Klinika
Sociální centrum Klinika
Sociální centrum Klinika
9
Fotogalerie

Potvrzeno: Kliniku podporují teroristé

Přinášíme neoddiskutovatelný důkaz, že Autonomní sociální centrum Klinika podporují ultralevicoví teroristé. Upřímně doufám, že nyní už protiextremistický odbor policie ten anarchistický squat konečně vyklidí.

Na webu Autonomního sociálního centra Klinika najdeme zajímavou pasáž – oddíl Podporují nás. Po jeho prostudování soudím, že stran Kliniky zmizely veškeré pochybnosti. Centrum je bezprostředně napojené na ultralevicové teroristy.

Čtěme společně, co píše Lukáš Borl, dlouhodobě nezaměstnaný anarchista bez domova: "Široký kolektiv dal život a sociální rozměr domu, který před tím dlouhé roky chátral a bez squatterské iniciativy by chátral dále. Vyjadřuji podporu takovému jednání. Squatterská taktika přímé akce byla vědomým překročením zákonné normy, která legalizuje organizovaný zločin zvaný kapitalismus."

A pokračuje: "Vyjadřuji podporu tomuto aktu politického vzdoru. Tento čin připomněl, že zákony hájí zájmy vládnoucí třídy a nespravedlivého systému, proto není důvod k nim chovat úctu. Kolektiv sociálního centra Klinika je širokou a pestrou sítí individualit. Nesourodost této množiny pochopitelně vyvolává rozporuplné tendence. Osobně vyjadřuji podporu především tendencím obhájit správu budovy skrze okupaci, bez vyjednávání s reprezentanty státu a navzdory státu i ‚veřejnému mínění‘. Vyjadřuji podporu i tendencím, nespokojit se povrchní kritikou dílčích absurdit ‚vlastnického práva‘, ale místo toho narušovat soukromé i státní vlastnictví jako celek – v jakékoliv formě, za všech okolností, protože, je to právě otázka vlastnictví, která je základem vykořisťovatelských vztahů kapitalismu.“ Tolik píše podporovatel anarchistů Lukáš Borl.

Pokud se chcete dozvědět blíže, kdo podporovatel Borl je, doporučuji zabrousit na policejní web, kde jej snadno najdeme v databázi hledaných osob. Píše se o něm: „Pátrání vyhlášeno 11. 12. 2015. Bydliště – okres MOST. Nebezpečný – ANO. Ozbrojen – ANO.

Jak uvedl pro Novinky.cz žalobce Okresního státního zastupitelství Václav Richter, Borl je vedle vydírání a poškození cizí věci podezřelý hlavně ze založení hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod, totiž Sítě revolučních buněk. Ta mj. zapalovala policejní automobily. V roce 2012 dostal Borl dvouměsíční podmíněný trest, když se podílel na squatterské okupaci domu na Albertově.

Takže jinak řečeno: předním podporovatelem Kliniky je nebezpečný ozbrojený terorista, kterého již měsíce hledá policie. Gratuluji Klinice a prosím protiextremistické oddělení, aby už konečně ty ultralevicové ludráky z budovy Kliniky vyhodilo. Sama realita ukazuje, že je to hnízdo teroristů – proto je třeba je neprodleně vyčistit.