Noční vlci v Brně.

Noční vlci v Brně. Zdroj: Michal Hašek/Facebook

Noční vlci v Brně.
Vladimir Putin a vůdce smečky, Chirurg - Alexandr Zaldostanov.
Michal Hašek a noční vlci.
Noční vlci v Brně.
Noční vlci v Brně.
26
Fotogalerie

Noční vlci, vezměte si Haška do Ruska!

Po panu prezidentovi nyní i jihomoravský hejtman Michal Hašek potvrdil, že je ruský šváb. Společně s Putinovými motorkáři pokládal věnce a pózoval fotografům. Proto myslím, že by pan hejtman udělal nejlépe, kdyby s Vlky odjel tam, kam patří. Do Ruska.

Noční vlci jsou propagandisticko-militantní divizí ruského ultranacionalismu a Putinovy autokratické oligarchie. Je to parta, která zcela nepokrytě podporuje ruskou vojenskou expanzi, anexi Krymu a Putinovo angažmá na východní Ukrajině. Jejich spanilé jízdy po povstaleckém území Donbasu a po poloostrově Krym jsou dostatečně evidentním důkazem. Nyní tato parta motorkářů podporovaných gosudarem z Kremlu zamířila do střední Evropy vzpomenout obětí druhé světové války.

Demokratický systém musí unést i zákonné projevy svých oponentů a nepřátel — proto si myslím, že by Noční vlci měli být vpuštěni a že by jejich průjezdu — pokud budou mít přilbu a povinné ručení na své mašiny — neměly úřady bránit. To, že je na své území nevpustili Poláci, bych chápal spíš jako projev nevíry v demokracii než rozumnou opatrnost. Pokud se chovají slušně, mají k nám být vpuštěni i naši nepřátelé jako každý jiný, o tom demokracie je. Bez ohledu na to bychom ale měli mít stále na mysli, že ta banda ztělesňuje nejtemnější a nejhrozivější rysy ruského imperialismu, jenž jak náš euroatlantický civilizační okruh, tak naši zemi ohrožuje. A že jsou to lumpové, kteří by nás nejradši okupovali.

Když se dostali Noční vlci na jižní Moravu, nelenil sociálně demokratický hejtman Hašek, téhle nepřátelské bandě věnoval svůj čas a byl s ní položit věnce na hroby padlých rudoarmějců. A pak s nimi a jejich motorkami ochotně pózoval fotografům. Jako kdyby to byl výlet skautů, ne nebezpečných ultranacionalistů, kteří chápou naši zemi jako ruskou gubernii.

U sociálně demokratického politika nepřekvapí, že je ruský šváb — pravzor proruského socana zdobí dokonce na Hradě. Myslím ale, že když má Hašek takovou slabost pro ruské nácky, měl by se tam rovnou odstěhovat. Proto prosím Noční vlky: Vezměte si soudruha Haška s sebou domů do tajgy, kam evidentně patří!