Lidový dům

Lidový dům Zdroj: VitVit, CC BY-SA 3.0

ČSSD by měl koupit Babiš

Pokud sociální demokracie do pondělka nezaplatí advokátu Altnerovi skoro tři sta čtyřicet mega, přijde v exekuci o Lidový dům. To by přátelé socdemáci jistě nechtěli — a tak jim asi nezbude než hledat silného investora...

Hrozba exekuce na Lidový dům není žádná utopie, exekutoři se nemažou s nikým — dokonce ani se Sobotkou. Takže pokud sociální demokracie ne snad do pondělka, ale do jednoho či dvou týdnů nezaplatí, je exekuce zcela reálnou hrozbou. A přijít o Lidový dům by pro stranu byla naprostá tragédie — jak z provozního, tak ze symbolického hlediska. Je tedy zřejmé, že potřebují vstup silného investora do firmy. Protože kdyby jim už někdo půjčil, tak ručit budou muset zase tím Lidovým domem — částka, kterou mají zaplatit, je vyšší než jejich dva roční rozpočty.

A tak se naskýtá jediné představitelné řešení — vstup silného investora, jenž část strany prostě za těch tři sta čtyřicet miliónů koupí, nasype prachy na účet a stane se akcionářem ČSSD. Prostě normální postup jako z byznysu. A v tu chvíli samozřejmě jako první investor přichází v úvahu ministr financí a velkouzenář Andrej Babiš.

Jednak — s tak pěkným byznysovým backgroundem jako ovládnutí části koaliční strany její akvizicí by získal v koalici jednoznačnou a drtivou většinu a nemusel by se handrkovat s kdejakým Sobotkou. Za druhé — mohl by více řídit vládu jako firmu. A konečně za třetí — se svými zkušenostmi z ovládnutí cizích společností by byl jistě brzy schopen sociální demokracii kapitálově ovládnout, a tak by v Parlamentě získal mnohem větší palebný potenciál, než má dosud.

Takže milí socani! Až na vás zaklepe exekutor, volejte do Agrofertu!