Mudr. Jan Hnízdil

Mudr. Jan Hnízdil Zdroj: Facebook Jana Hnízdila

Astrofyzik Josef Grygar při udílení cen Bludný balvan 2016
Mudr. Jan Hnízdil - pozvánka na přednášku
Mudr. Jan Hnízdil
3
Fotogalerie

Hnízdil dostal Bludný balvan. Bylo načase

S neskrývanou radostí mohu konstatovat, že spolek Sysifos konečně nazval známého lékaře Jana Hnízdila pravým jménem. Tento gentleman má nyní černé na bílém od elity naší vědy, že jeho teorie jsou bludy.

Dovolím si začít jednou doslovnou hnízdilovinou: „Civilizační nemoc znamená, že pramení z nemocné civilizace. Ze způsobu našeho chování, stravování, vztahů k bližním, k životnímu prostředí. Z nás samotných. Klíč k uzdravení proto najdeme jedině sami v sobě.“ To jsou opravdu zlatá slova, pokud se jedná o hemeroidy nebo rakovinu plic. Rakovina plic skutečně je z kouření, a stejně tak hemeroidy povzbudí častý anální sex. Pokud se ovšam na tvrzení pana doktora Hnízdila podíváme prizmatem (třeba) Alzheimerovy choroby, zhoubných národů mozku, roztroušené sklerózy nebo autismu, vidí i laik, že doktor Hnízdil mele nesmysly. Člověk s Alzheimerem či nádorem mozku si za svou nemoc fakt nemůže, svým životním stylem si ji nezavinil a vykládat mu takové nesmysly, jaké produkuje doktor Hnízdil, je v podstatě sprostý výsměch.

Nejde jen o můj subjektivní soud. Na zdravotnickém serveru vychází text „Výbor Psychosomatické společnosti ČLS se ohrazuje proti tvrzením MUDr. Hnízdila“:

„Postoj, kterým MUDr. Hnízdil psychosomatiku naprosto devalvuje na úroveň amatérského léčitelství, je vyjádřen jeho sdělením, že je pouhý překladatel. Představuje si, že vysvětlí pacientovi “co mu leze krkem, co nemůže strávit, nebo čeho má plnou hlavu“ a pacientovi se uleví.“

Nyní od spolku skeptiků Sysifos pan doktor obdržel Bludný balvan, cenu za blbnutí veřejnosti pavědeckými bludy. Nezbývá než pogratulovat - pan doktor si ji zasloužil už dávno.