Zdroj: David Gruner

V Evropě teror, v Praze válka bordelů

Často si stěžujeme na malé české poměry, a realita nám ukazuje, že právem. Evropa řeší následky krvavého masakru v Bruselu, kde koordinovaně zaútočila skupina islamistických teroristů. V Praze ve stejné době policie řeší válku znepřátelených bordelů.

Často slýchám stesky nad nedoceněnoctí České republiky, českých kvalit a české světovosti ze stran našich západoevropských sousedů. Dnešní den mrazivě tragicky, v intencích humoru Charlie Hebdo, ukázal Čechům jejich světovost a neoddiskutovatelně prokázal, že naše země je pořád spíše součástí bordelu balkánsko - východoevropského, než bordelu západoevropskému.

V Belgii, Francii a Německu vrcholí razie proti islámským teroristům. V Bruselu se střílí při zatýkání dalšího teroristy, který se chystal něco vyvést. Celá západní Evropa horečně řeší své navrátilce - bojovníky Islámského státu - a policie nestíhá vyšetřovat podezřelé z terorismu.

A zatím v Praze? Ano, podílíme se na zvýšených bezpečnostních opatřeních, v ulicích a na strategických bodech střeží policie a vojáci s útočnými puškami, ale stran teroristů se chválabohu nic neděje. To, jakou trestnou činnost dnes skutečně v Praze policie řeší, ukazuje naši pozici směrem k západoevropským velkoměstům.

Pražská policie totiž řeší přepadení jednoho pražského bordelu vandalským útokem, o kterém provozovatel bordelu soudí, že by mohl být nekalou konkurencí nedalekého bordelu konkurenčního, se kterým vytlučený bordel dlouhodobě nemá dobré vztahy. To jsou hlavní české starosti.

Zatímco policie ve vyspělé Evropě bojuje s terorismem, naši muži zákona řeší válku pasáků. Člověk neví, jestli má být rád, že k nám světové dění dosud nedorazilo, nebo se stydět, že jsme taková balkánská díra.