Michaela Marksová-Tominová

Michaela Marksová-Tominová Zdroj: Nguyen Phuong Thao

Vymůže ministryně Marksová alkohol a drogy zaměstnancům?

A samozřejmě taky sex a hazardní hry - to vše by nově měl v rámci péče o zaměstnance zaměstnavatel poskytovat svým zaměstnancům. To není vtip, nezměnil jsem dealera, nehráblo mi ani nic podobného - jen paní ministryně má levicovou inovaci.

Nevím, jak vy, ale většina mých známých se se stresem vyrovnává alkoholem, a menšina, protože jejich řady už prořídly, drogami. Hlavně mladí muži a ženy se pak stresem vyrovnávají sexem - podobně jako například šimpanzi bonabové, a dalším oblíbeným prostředkem odreagování od stressu je hraní automatů. Takzvané mastění bedny.

Ministryně Michaela Marksová (ČSSD) nyní chce, aby v novém zákoníku práce zakotvili povinnost, že firmy musejí chránit své zaměstnance před stresem. Při dotazu jak sdělila novinkám.cz: „Dovedu si představit nadiktované přestávky v rámci pracovní doby, nebo že zaměstnavatel například zřídí nějaký koutek, kam ti lidé mohou alespoň na určitou dobu odejít a zrelaxovat“.

 

Děkuji paní ministryni, považuji to za vynikající nápad, a hned v pondělí předložím vedení našeho vydatelství projekt takového koutku. Měl by být vybaven gaučem a lenoškami, hojností sklenic a popelníků, minimálně dvanácti druhy lihovin, šesti druhy marihuany, dvanácti druhy vína, kokainem (ten odrůdy nemá, tak stačí jeden) a tantrickou masérkou. Pro kolegy z obchodního úseku by pak byl nainstalován jeden herní automat. A po celoredakčních poradách by samozřejmostí v rámci tantrické masáže byla také masáž prostaty.

Pokud vydatelství nevyhoví, věřím, že mi paní ministryně ze své pozice pomůže návrh prosadit. Potírání stressu zaměstnanců by mělo být vládní prioritou.