Duel

Duel Zdroj: Archív

JXD varuje před zneužíváním ovcí a koz migranty. Vede ho k tomu žárlivost?

Milý Jirko,

vyjádřil jsi obavu, že tvůj článek z pozice šéfredaktora zcenzuruju. Naopak - je od tebe hezké, že se zastáváš těch němých tváří.

(Ostatně sex s kozou v reportážích zmiňuješ často, naposledy jsme se dohadovali o gramatický aspekt, tedy že slovo souložit pojíš se čtvrtým pádem, souložit koho co, v tvém případě kozy - já trval na sedmém pádu, tedy sou-ložit lze z podstaty jen s někým, přesto, že u domácích zvířat nejde o lože, nýbrž ohradu, stáj, chlív, případně nějaký druh pelechu.)

Druhá poznámka je globálně politická. Západ by si měl odvyknout komentovat zvyklosti v jiných částech světa a nedejbože do nich zasahovat, či je dokonce napravovat. Už víme, kam to vede. Odlišnost nechť je vzývána jako hodnota.

To se týká i intimního života bojovníků Islámského státu. Ten dron vlastně jen infračerveně šmíroval. Budou-li bojovníci místo atentátů řešit vztahové problémy se stády, bude všem lépe. 

Poslední poznámka je v liberálních tradicích Reflexu a týká se tvého doporučení, ať si zemědělci hlídají stáda: jak víš, co ta stáda chtějí a co se těm kozičkám líbí? Jestli ty náhodou nepovažuješ zmiňované masy sexuchtivých mladých mužů za konkurenci…

Jestli ty prostě jen nežárlíš!