Miloslav Ransdorf

Miloslav Ransdorf Zdroj: Karel Šanda / Empresa Media / Profimedia.cz

Causa Ransdorf: Hanebná arogance švýcarských úřadů!

Neslýchané ponižování, kterému byl vystaven soudruh europoslanec Miloslav Ransdorf ve švýcarském žaláři, žádá mezinárodní odpověď. Vyhlašme na Švýcarsko hospodářské sankce, ať se ekonomicky položí!

Soudruh Ransdorf byl brutálně, neoprávněně a neomluvitelně zadržen švýcarskou policií v curyšské bance. Když ho nakonec pustili, poskytl mediím své vysvětlení, co v bance dělal - a to ho zbavuje veškerého podezření z čehokoliv nekalého.

"Navštívil jsem Kantonalbank Zürich, abych se pokusil otevřít komunikaci mezi Kantonální bankou Zürich a panem V.H., majitelem významného konta v této bance s nímž kantonální banka již téměř 10 let nekomunikuje."

Vzápětí však dodává: "Bylo to divné i proto, že panu V.H. pravidelně chodily výpisy z této banky." A to nedává smysl. Banka buď nekomunikuje, nebo posílá výpisy - tedy komunikuje. Obojí najednou nejde.

"Lidé kolem pana V.H., především jeho manažer, pan P.G. se domnívali, že mohu s bankou otevřít komunikaci a proto mne vybavili plnou mocí, která mne k tomuto jednání opravňovala." říká dále Ransdorf ve svém prohlášení. Jasně, až mi pošlou ze spořky vyúčtování, co se mi nebude líbit, brnknu do Europarlamentu a některý z poslanců to pro mne zaběhne do banky vyřídit.

Takže můžeme causu údajného skandálu kolem soudruha poslance uzavřít jako cílený pokus o politickou diskreditaci na objednávku imperialisticko - sionistických kruhů. Soudruh poslanec totiž o svém výslechu ve Švýcarsku píše šokující svědectví: „Na všechny mé zpřesňující dotazy (vyslýchající komisař) odpovídal neochotně a neurčitě.“ A to nesmíme tolerovat.

Stav, kdy nějaký švýcarský vyšetřovatel odpovídá na otázky jím vyslýchaného občana neochotně a neurčitě, je neúnosný a prokazuje jasnou diskriminaci Čechů, komunistů a europoslanců Švýcarskou federací a Curychem zvlášť. Proto vyzývám českou vládu, aby okamžitě vyhlásila Švýcarsku když ne válku, tak alespoň těžké hospodářské sankce, které arogantní zemi helvétského kříže ekonomicky položí na lopatky.