Federica Mogheriniová

Federica Mogheriniová Zdroj: Profimedia.cz

Rudá eurokomisařka nepřijede. Výborně!

Na poslední chvíli odřekla návštěvu Česka místopředsedkyně Evropské komise a šéfka evropského diplomatického sboru Federica Mogheriniová. Radiožurnál s odvoláním na vysoké diplomatické zdroje uvedl, že Mogheriniová nepřijede proto, že někteří čeští politici spojují islám, uprchlíky a terorismus.

Federica Mogheriniová byla členkou italské Federace mladých komunistů v době, kdy průměrně inteligentní mladý člověk musel vědět, že komunismus je totalitní ideologie, v jejímž jménu byly vyvražděny desítky miliony lidí a přestěhovány celé národy.

Federica Megherinová byla obdivovatelkou Jásira Arafata (kdo chce, může si na Internetu najít její fotku s tímto velkým světovým mírotvorcem) a evropskou komisařkou, která prosadila povinné označování izraelského zboží ze západního břehu Jordánu a z dalších území, které Brusel oficiálně neuznává jako izraelské. A ve chvíli, kdy ještě ani nebyly pohřbeny všechny pařížské oběti jednoho uprchlíka, který v říjnu připlul s falešným syrským pasem k řeckým ostrovům, nás tato europaní chce peskovat za to, že si dovolujeme spojovat radikální islám, uprchlictví a terorismus.

Chtěl bych žít v zemi, která by se nejenže nenechala takovou osobou peskovat, ale která by politiky s podobnou extremistickou minulostí i současností vůbec nevpouštěla na své území. Ostatně, máme dost svých vlastních českých Mogheriniových.