Mluvčí má opět pravdu

Mluvčí má opět pravdu Zdroj: Reflex.cz

Ovčáček má pravdu. Akce studentů na Albertově byla jasnou a cílenou provokací!

Policie a prezidentská ochranka nepustila 17. listopadu studenty na Albertově k pamětní desce, kde chtěli položit květiny. Naštěstí jejich nevpuštění vysvětlil soudruh Jiří Ovčáček, mluvčí soudruha Zemana, ve včerejším Interview 24.

Když se Ovčáčka moderátorka zeptala, proč studenty k pamětní desce na studentskou revoluci nepustili, vysvětlil zásadní a jistě pochopitelné důvody tohoto kroku. Jednak si studenti mohli svou studentskou vzpouru u studentského pomníku slavit kdykoliv jindy, jen ne tehdy, když tam byl pan prezident.

Druhým důvodem nevpuštění podle Ovčáčka bylo, že studenti provokovali. Přestože to zní na první poslech blbě, myslím, že Ovčáček má pravdu, a musím se ho zde zastat.

Nejprve první argument - že studenti mohli přijít kdykoliv jindy. Je to pravda, a navíc je potřeba zdůraznit, že v době oslav studentské revoluce nemají studenti u pomníku co pohledávat. Ono výročí bylo totiž letos natolik ukradeno k politickým účelům, že tam studenti opravdu neměli chodit. Jim totiž odkaz revoluce už dávno nepatří, už dávno ho ukradli. V letošním roce Zeman s Konvičkou.

Takže studenti tento sedmnáctý listopad fakt neměli co u pomníku pohledávat, protože odkaz revoluce je nyní ve vlastnictví kremlofilního alkoholika z Hradu. To si studenti měli uvědomit a ne chodit Milošovi a jeho kamarádům z Bloku proti islámu překážet.

Druhou dobrou poznámkou je Ovčáčkův výrok, že studenti u pomníku provokovali. U toho je třeba se zastavit, a podtrhnout, že i zde měl pan Ovčáček pravdu. Jeho ptydepe kovaného soudruha dostatečně jasně indikuje, že už je to zase tady. Že když je někde na nějaké oslavě papaláš - rozuměj soudruh Ovar - tak tam ostatní, kteří mají mnohem větší mravní nárok na té oslavě být, prostě nesmějí. Proto, že papaláši už zase mají přednost. Takže je pravdou, že studenti na výročí provokovali, protože překážet gosudarovi. Chtít se přiblížit k místu, kde Jeho Jasnost dlí, je hrubá drzost.

Závěrem bych chtěl panu prezidentovi poděkovat za jeho laskavost, vstřícnost a dobré srdce. Protože i když studenti letos na Albertově provokovali ještě hůř než v osmdesátém devátém, tak letos je nikdo, dokonce ani pan prezident, nenechal zmlátit.