Teroristické útoky v Paříži

Teroristické útoky v Paříži Zdroj: ČTK

Uprchlická vlna sice s Paříží aktuálně nesouvisí, ale v budoucnu souviset bude

Problémy v islámských zemích neumíme vyřešit, neměli bychom se do nich proto plést v dobrém, ani špatném. Evropa, přiměřeně vyzbrojená, a pokud možno s udržením technologické převahy, by měla sto let počkat, až islám dospěje a do té doby se od té civilizace izolovat a pokračovat ve vlastním způsobu života. Zvyšující se procento islámského obyvatelstva v Evropě tomu ovšem výrazně brání.

Od rána se stále opakuje slovo válka. Válku si představuji jako racionální pragmatický postup, směřující k minimalizaci rizika a k nastolení nové stability, která je příznivá pro bojující stranu.

Jednotlivé utečence nelze z ničeho vinit, ale statisíce lidí bez dokladů systémově zvyšují riziko a přinášejí výhodu nepříteli - jsou zdrojem chaosu, polarizují naši vlastní společnost, pro pohyb teroristů vytvářejí jednoznačně příznivější podmínky, mohou fungovat jako trojští koně. A do budoucna nás jejich přítomnost  nerozlučně a definitivně sváže s civilizací, kterou bychom do evropské DNA neměli vpouštět.

Vůči jedincům je tento postoj nespravedlivý, vůči nepříteli ve válce logický a oprávněný. Je povinností evropských vlád chránit své obyvatele a svoji civilizaci. Když to neudělají demokratické strany, udělají to extremisté, které se tak dostanou k moci. Jestliže platí, že všechno špatné je k něčemu dobré, pak může pařížské neštěstí pomoci rychleji tuto cestu prosadit.