Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: ČTK/AP/Darko Bandic

Tohle není jen migrace, to je už válka

Tak dlouho jsme mudrovali, jaká bude třetí světová válka, až jsme si nevšimli, že už začala. Migrační tsunami, která se žene do Evropy a podle prognóz ji rozvrátí, je tou dlouho očekávanou válkou chudého Jihu proti bohatému Severu.

Po každé velké válce se generálové připravují na tu další s tím, že mlčky předpokládají, že ta další válka bude stejná a vedená stejnými prostředky jako ta minulá. Realita je však vždy úplně jiná, tak jiná, že nám dokonce umožnila začátek války chudých proti bohatým, muslimů proti křesťanům, Jihu proti Severu úplně přehlédnout.

Tou válkou je vlna nenásilné masové imigrace neozbrojených civilistů do Evropy, plíživá anexe našeho území s cílem anektovat i naše sociální systémy (do kterých přišedší nepřispěli) a naše pracovní místa. Cílem je - jak se na válku sluší - rozšíření vlastní populace na cizí území. Byť ta anexe probíhá bez tanků a střelby, byť ta anexe probíhá neozbrojenými civilisty, ze kterých je skoro třicet procent žen a dětí, je to díky množství přicházejících opravdu anexe. Proto má ta vlna (především muslimských) imigrantů plný nárok, abychom ji nazývali slovem sice hybridní, v podstatě alternativní, ale přece jenom válka.

Ke zcela válečným krokům proto dochází - za plné pozornosti medií - i na druhé straně. I my přijímáme válečná opatření - jen to nikdo nechce říct nahlas. Maďarsko zadrátovalo hranice. Po něm to průběžně dělají či alespoň připravují další balkánské státy. O zadrátování hranic se otevřeně hovoří v Rakousku, a připravuje je Bavorsko. Češi i Slováci, přes jejichž země zatím migrační proud neprochází, v posledních dnech provedli smíšená policejně-armádní cvičení, jak co nejrychleji uzavřít před běženci hranici. Naši muži ve zbrani - zatím policisté - jsou v Maďarsku na zahraniční misi, se zbraněmi hlídají před uprchlíky schengenskou hranici.

To, co prožíváme, proto není žádná migrační vlna, ale válka, hybridní anexe našeho území a našeho bohatství. Nevojenskými prostředky vedená nenásilná válka, kdy hlavní zbraní útočníka je náš vlastní soucit. Kam se hrabe Vladimír Putin se svými zelenými mužíčky na Krymu nebo svými výsadkáři na dovolené v Donbasu.