Hámid bin Abdal Sání

Hámid bin Abdal Sání Zdroj: Profimedia.cz

Rozsudek nad katarským princem je moudrý. Nic strašného neprovedl

Soudkyně rozhodla ve věci mediálně proslulého katarského chlípníka, který v Praze souložil nezletilé dívky. Rozsudek je adekvátní provinění a paní soudkyni patří dík, že nepodlehla módnímu honu na „pedofily“.

Ve čtvrtek pražský soud rozhodl ve věci vilného katarského prince. Hámid bin Abdal Sání zde byl souzen krzevá prznění nezletilých. Soudkyně projevila obrovskou odvahu, nepodlehla módě a nedala katarskému chlípníkovi pořádný flastr. Bez ohledu na to, že vymahatelnost trestu je u katarského prince dlícího v Kataru malá, mohl mu nepodmíněný trest celoživotně ztížit cestování.

Paní soudkyně ovšem rozhodla moudře a šalamounsky: Udělila mu trest pokrývající vazbu (jedenáct měsíců a osm dní), který si už odseděl. Aby nemohl otravovat s nějakým odškodným a podobně. A aby věděl, že ze zákona se tu nezletilé opravdu prznit nesmějí. Ale momentem vyhlášení rozsudku byl už trest vlastně odpykán, takže se stahuje mezinárodní zatykač na arabského gentlemana a on může pokračovat v cestování do dalších zemí oplývajících lepými děvčaty s pohostinnými klíny.

Rozhodnutí soudu zjevně zohlednilo skutečnost, že Sání v podstatě nic až zas tak moc trestuhodného nedělal. Skutečně souložil s nezletilými, jež ovšem k sexu nenutil, nýbrž přesvědčoval penězi. Takže nebyl tím, kdo kazí mládež, ale jedním z řady klientů již samovolně zkažených nezletilých. A na tom podle mne není nic tak špatného, aby musel chudáka prince někdo dusit.

Policie jej „zrealizovala“, šel do vazby, své si vytrpěl. Jedenáct měsíců ve vazbě není legrace, ale nějak víc ho dusit za jeho chlípnost by bylo nesmyslné. Při posuzování jeho causy je totiž primární, že šlo o obchodní transakci, a věk děvčat je až sekundární. Česká justice se nakonec nepropůjčila k nějakému mediálně vděčnému honu na pedofily, protože s pedofilií či ohrožováním mravní výchovy dětí nemá ta causa mnoho společného.