Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: ČTK

Babiš se v ČT choval jak opilý bača

Po nesmrtelném příběhu opilého Miloše Zemana nad korunovačními klenoty jsme tuto neděli byli svědky dalšího kolosálního, nepřijatelného a trestuhodného buranství významného státníka. Andrej Babiš v Otázkách Václava Moravce předvedl roli uřvané domovnice.

Vůbec nehodlám hodnotit obsah debaty mezi Miroslavem Kalouskem a Andrejem Babišem v Otázkách Václava Moravce. Jen z pozice sociálního psychologa zhodnotím formu vystupování, kterou zvolil a předvedl pan ministr financí, a která je stejnou ostudou, jakou byl Zeman nad svatováclavskou korunou.

Základní charakteristiky projevu pana Babiše: Osobní útoky. Zvyšování hlasu až křik. Vulgarity. Hysterická úzkostná obrana spojená s erupcemi sebelítosti. Neustálé odbíhání od tématu. Zásadní neochota odpovídat na otázky. Přehnaná, hysterická emotivita. Obviňování protidiskutéra z vážných zločinů - korupce, krádeže - bez uvedení jediného důkazu. Prostě suma sumárum: opilý bača se hádá v krčmě, případně hysterická domovnice na někoho ječí, že jí zašlapal čerstvě umyté schody.

Forma projevu byla neslučitelná s výkonem jakékoliv veřejné funkce. Chápu, že pan Babiš vzešel ze zemědělství, ale v politice už se opravdu nemůže chovat jako u krav. Ne všichni občané této země jsou totiž úplní volové. Přesto Babišova obliba - volební preference ANO - sahá bezmála ke třiceti procentům, jakoby to příšerné řeporství, burantsví, hulvátství a primitivismus pana ministra bylo u části voličů tím nejlepším doporučením. Potvrzení, že pan politik je skutečně jedním z lidu, neboť se chová jak opilý čeledín.

Proto prosím ČT, aby podobné duely s panem Babišem zařazovala co nejčastěji. Když si takové orgie buranství lidé dostatečně dobře prohlédnou, snad toho vidloně už příště nezvolí. Vždyť úplní burani v českém národě snad přece jen ústavní většinu nemají!