Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) uspořádala 8. srpna na Staroměstském náměstí v Praze demonstraci proti imigrační politice české vlády

Dělnická strana sociální spravedlnosti (DSSS) uspořádala 8. srpna na Staroměstském náměstí v Praze demonstraci proti imigrační politice české vlády Zdroj: ČTK

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Nepouštějme k nám nácky z okolních zemí!

Sobotní pražská demonstrace proti imigraci přinesla zatčení slovenského neonacisty Mariána Magáta. Zaplať pánbůh za to, ale je to málo. Myslím, že jeho vystoupení měly úřady předem překazit.

Podívejme se na zacházení s vlastními extremisty, jakého se jim dostává v jedné z mála zemí, které si nebezpečí terorismu opravdu uvědomují. V Izraeli. Místní neonacisté - ultraortodoxní židovští ultranacionalisté, zastánci genocidia Arabů, mohou bez soudu kdykoliv skončit na půl roku na vazbě. Když se ukáže, že jejich působení na svobodě sice nedosahuje intenzity trestného činu, ale ohrožuje bezpečnost země, jdou ti ultraortodoxní magoři sedět. A basta.

V Praze měl vystoupit na demonstraci Dělnické strany sociální spravedlnosti - nástupkyni a pokračovatelce zakázané neonacistické Dělnické strany - host ze Slovenska. Pan Magát, který je členem neonacistického uskupení „Akčná Skupina Vzdor Kysuce“. Kysuca je slovenský region. Na jejím Facebooku se dočteme mnoho zajímavého.

„Vzdor Kysuce je neregistrovaná organizácia mladých ľudí nadchnutých vlastenectvom a láskou k rodnej zemi, ktorá sa snaží žiť racionálnym spôsobom života. Neregistrovaná preto, lebo tento systém neakceptujeme a nemienime sa podriaďovať jeho úchylkám. Vzdor vznikol ako reakcia na udalosti, ktoré sa deju na Slovensku. Sme patrioti, teda ľudia, ktorí sa cítia byť zaviazaní tejto zemi a snažia sa jej vrátiť to, čo darovala našim predkom a čo jej títo naši akože „predstavitelia ľudu“ ukradli. Túto lásku a vlastenectvo k rodnej zemi sa snažíme dokázať nielen rečami, ale aj skutkami. Netrpíme komplexom rovnosti alebo tolerancie, riadime sa prirodzeným výberom. Sme presvedčení, že tento náš vzťah k rodnej zemi a k svojmu národu je prirodzeným a teda správnym postojom každého jedinca neskazeného úpadkovými a škodlivými vplyvmi dnešnej degenerovanej doby.“

V jednom z příspěvků amina se píše: "Politický tábor pre mládež, financovaný vládnou nórskou socialistickou stranou, kde sa udial masaker teroristu Breivika koncom júla 2011, bol striktne antiizraelský. Mladí aktivisti boli po celom Nórsku známi mimo iného tým, že robili otvorenú kampaň na bojkot Izraela a jeho výrobkov. Verejnosť to vnímala kladne a kampaň mala značný úspech, silnú základňu a veľký ohlas. Slobodomurár Breivik sa netajil obdivom k Izraelu a svojimi sionistickými postojmi."

Pan Magát na demonstraci přednesl několik štěpných rasistických tezí, a pak ho sebrali. K jeho zatčení jeho soudruzi na Facebook napsali: "Podľa postoja českej polície môžeme byť len hrdí homosexuáli, prípadne Cigáni a v žiadnom prípade nekritizovať politiku EU."

Stručně řečeno - kovaní náckové a antisemité. Jako třeba David Duke, šéf oblastní organizace Ku Klux Klanu. V roce 2009 přijel do České republiky na pozvání Filipa Vávry, šéfa neonacistického Národního odporu. 24. dubna 2009 Dukea - aniž by vystoupil na předem avizovaných přednáškách - zatkli, obvili z podpory a propagace hnutí směřujících k potlačení lidských práv, ale nenalezli důvod pro uvalení vazby. Musel však do půlnoci téhož dne (rozuměj ihned) opustit Českou republiku.

Takže - proč, když policie umí vykopat z republiky americkou neonacistickou svoloč, nevykopou muži zákona i neonacistickou svoloč ze Slovenska? Nejrůznější Kotleby a Magáty, abych jmenoval nejznámější nácky od sousedů? Když bude avizované nějaké jejich vystoupení, tak preventivně, jako Dukea, na základě jimi (na Internetu, a tudíž i v ČR) propagovaných neonacistických tezí je okamžitě vyhostit a dát jim na deset let zákaz. Když to jde s Američany, proč by to nešlo se Slováky.