Průvod homosexuálů Prague Pride objektivem Jana Šibíka

Průvod homosexuálů Prague Pride objektivem Jana Šibíka Zdroj: Jan Šibík

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Ukrajinští separatisté: Tomáš Halík nese Boží prokletí!

Do redakce nám dorazil bizarní dopis „byzantského katolického patriarchátu“. Je adresován českým biskupům a je zcela otevřeně homofobní. Přestože se s výzvou zásadně neztotožňujeme, je tak zábavná, že části přetiskujeme.

„Exkomunikovaný kněz Tomáš Halík oznámil, že se i se svou akademickou farností aktivně zapojí do festivalu homosexuálů, transsexuálů, pedofilů, sadomasochistů a představitelů jiných sexuálních deviací Prague Pride. Halík poskytne ke dvěma akcím propagace amorálnosti prostory chrámu Nejsvětějšího Salvátora. Dne 15. 8. je svátek Nanebevzetí Panny Marie. Tento den má být v Česku zneuctěn amorálním pochodem gay pride. Proto ať ten samý den vedení české katolické církve zorganizuje v Praze anti gay pride, který půjde po stejné trase, pouze o jednu hodinu později. K tomu ať jsou celý týden ve všech farnostech věřící aktuálním Božím slovem připravováni. Ať vedení katolické církve zruší afunkční Halíkovu farnost. Ať nedovolí Halíkovi působit jako katolickému knězi, protože jím není.

Halík svým gestem zneužívá autoritu katolické církve a morální myšlení i hodnoty zaměňuje za amorálnost. Jde tu o podlou manipulaci a gesto vzpoury proti Bohu i proti lidské přirozenosti. Na veřejné vyhlášení Halíka musí reagovat nejen pražský arcibiskup kardinál Duka, ale i každý biskup ordinář za svou diecézi. Proto ať biskupové vyhlásí, aby katoličtí studenti tyto jeho akce bojkotovali. Pokud kardinál Duka nezbaví Halíka kněžské funkce z důvodů jeho dlouholetých herezí, na kardinála Duku dopadá plná zodpovědnost a Boží anathema. Pak je třeba, aby všichni katolíci v Česku věděli, že je heretikem a že je na něm Boží prokletí, stejné, jako na Halíkovi.

Ať každý diecézní biskup v ČR týden před gay pride pověří kněze zorganizováním malého anti gay pride ve své farnosti a v témž týdnu i společného v okresním městě. V sobotu 15. 8. 2015 ať se z každé farnosti symbolicky alespoň jeden člen zúčastní celonárodního anti gay pride v Praze."

Podepsán Eliáš, patriarcha Byzantského katolického patriarchátu, Doněck, 31.7.2015. Spolupodepsáni Metoděj a Timotej, biskupové sekretáři.

A tak nevím. Já si vždycky myslel, že Doněck je město zničené hybridní ruskou vojenskou agresí na východě Ukrajiny. Zdá se, že jsem se mýlil. Jde zjevně o význačné duchovní centrum zaměřené na otázky análního sexu. Proto bych v této souvislosti rád položil Eliášovi, Metodějovi a Timotejovi zásadní otázku: Nejste příliš diplomatičtí? Nebylo by lepší rovnou vyhlásit, že je Tomáš Halík ďábel, protože tak vypadá?