Guru Jára

Guru Jára Zdroj: z archivu fanynky Guru Járy

Guru Jára v kleci
Guru Jára v kleci
Guru Jára se svými žáky v tzv. kleci (detenční imigrační vazba Camp Bagony Diwa)
Guru Jára a Barbora Plášková - v růžovém tričku - objímá studentku
Foto z areálu věznice (detenční imigrační vazba Camp Bagony Diwa)
6
Fotogalerie

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Guru Jára požádal o náboženský azyl na Filipínách

Reflex získal výpověď dlouholeté žačky Guru Járy, která ho nedávno při své cestě do Manily osobně navštívila ve filipínském vězení. Možná víc než její povídání zaujmou nejnovější Guruovy fotky.

Dáma, která nechce být jmenována, navštívila Járu a jeho spolupracovnici Barboru Pláškovou ve filipínské base, kde čekají na vydání do ČR. Pokud tedy nedostanou azyl z náboženských důvodů, o který požádali. Návštěvnice vypráví:

„Bylo to jako z akčního filmu. První brána, první kontrola. Kontrolovali pas i oblečení. Vyžadují tu zakrytá ramena a plné boty. Měla jsem obuté žabky, ale nakonec jsem strážce přemluvila a pustili mě. Pak druhá kontrola. Opět koukají do pasu, následuje prohlídka osobních věcí. Telefon jsem musela odevzdat strážcům. Za dalšími železnými vraty další prohlídka. Znova šacování batohu, každá kapsa zvlášť. Osobní prohlídka těla. Teprve pak mne pustili dál k vysoké mříži jakési „klece“, v níž vězni mohou přijímat návštěvy.

Policista odemkl masivní zámek a pustil mne do "klece". Guru Jára mne vítá. Chce se mi brečet i řvát zoufalstvím, když vidím, v jakých podmínkách tu trpí můj Mistr jen kvůli tomu, že se v ČR zřejmě někdo velmi mocný rozhodl rozprášit jeho hnutí (církev) Cesta Guru Járy. Policejní štvanice na něho i jeho žáky a s ní spojená perfektně propracovaná dezinformační kampaň v médiích trvá už 6 let. Sedím s Guru Járou a Barborou uprostřed klece na zemi mezi vajgly z cigaret a dalším svinstvem. Lezou po nás mravenci i švábi. Je tu strašné horko, vzduch se ani nehne. Kolem nás posedávají další zadržení cizinci. Jsou z celého světa. Čas od času nás někdo osloví. Evropani jsou pro ně exotičtí. I tady ve vazbě Guru Járovi ale všichni říkají Guru a chodí si k němu pro rady, na konzultace a pro pomoc. A často také pro jídlo, které mu sem nosí jeho příznivci, protože porce ve vězení jsou malé, rýže rozvařená a k ní občas maličký kousek masa bez chuti. Barbora mi vysvětluje, jak se dostala ona i Guru Jára do vazby, a proč žádají oba o náboženský azyl na Filipínách : „Mě zavřeli v polovině dubna, Guru Járu o měsíc později,“ říká mi. Dávám se na oba tyto vzácné lidi a bojím se o ně. Oba mají monzunovou chřipku. "Tu tady máme všichni…," usmál se Guru Jára. Celí unavení z všudypřítomného vedra i nelidských podmínek, kdy spí v betonových barácích s dalšími spoluvězni na holé zemi, přesto se oba snaží dál pomáhat lidem. Za Guru Járou sem navíc „do klece“ pravidelně docházejí na konzultace i tři cizinci, dva muži a jedna žena. Všichni tři se chtějí oběsit. A laskavý guru jim pomáhá stejně jako spoluvězňům.“

Járu lituju - pomáhá spoluvězňům, takže je asi háčkuje. A háčkovat mukly ve filipínské base - no potěš pánbůh! Ale je to guru, tak to skousnout. Ale příliš svěže na amatérských fotkách opravdu nevypadá.

Jenom pro připomenutí, co si o celé cause myslím: Jára je šizunk, co si nechal od ženských platit za „sexuální terapii“ penisem. Ale důvod, za který ho zavřeli - údajné znásilnění - je fakt divnej. Žena, které obskurní guru řekne, ať se svlékne, lehne si a roztáhne nohy, opravdu musí vědět, co pak bude následovat. Ale podle obžaloby to Járovy „oběti“ nevěděly. Opravdu těžko představitelné...