Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Holky, oblékat! Je ramadán! Žádné bikiny ani u moře

Radikální islamismus se šíří jako patologická memetická infekce, a postihuje už i ty muslimské země, které měly nejotevřenější a nejumírněnější obyvatele. Mezi ně patřilo donedávna třeba Maroko.

Server moroccoworldnews.com přinesl zarážející zprávu. Jak jistě i nevěřící vědí, je zrovna svatý muslimský měsíc ramadán. A právě s ním souvisí nejnovější aktivita marockých surferů. Zrovna oni bývají obvykle chápáni jako svobodomyslná subkultura.

Maročtí surfeři v přímořském Rabatu zahájili ale třetí den ramadánu kampaní proti bikinám. „Děvčata, neoblékejte si bikiny a respektujte svatý měsíc ramadán!“ I Maroko, pozápadnělá, rozumná a bezpečná islámská země najednou musí čelit spontánní akci svých občanů, která má až nebezpečně blízko k propagaci a vymáhání principů radikálního islamismu. V Islámském státě musí ženy nosit i rukavice, natož bikiny.

Ohrožení, které expanze islamismu představuje, si dosud nejsme ochotni připustit. Ale den za dne, krok za krokem, teroristickým útokem za teroristickým útokem a nesmyslnými kampaněmi jako je ta ohledně bikin, islamismus stupňuje tlak na naše tradice a na naši kulturu. Oni sami chtějí stavět na našem území mešity, ale my u nich své kulturní tradice dodržovat nesmíme. Už brzy ani v na islámské poměry liberálním Maroku. A že holky v bikinách jsou součástí naší kultury…