Ségolène Royalová

Ségolène Royalová Zdroj: wikipedia.org

Francouzská ministryně vyzývá k bojkotu Nutelly kvůli globálnímu oteplování. Nenechte se zblbnout!

Někdy se zdá, že politici už nevědí, co by, a tak vymýšlí, čím by mohli zaujmout. V případě francouzské ministryně životního prostředí Ségolène Royalové (byla dlouho družkou prezidenta Hollanda) to vypadá spíš na syndrom pachatele dobra smíšený se syndromem mesiášství. Chce totiž zachránit planetu tím, že donutí lidi přestat jíst Nutellu. A přitom tato sladká pochoutka zachránila už tolik životů a manželství, že by si spíš zasloužila nějaké ocenění.

Představivost francouzských socialistů nezná mezí. Nedávno Francie zavedla dotace za jízdu na kole do práce a nyní chce ministryně páchat dobro tím, že odradí lidi od konzumace populární oříškové pomazánky Nutella. Její konzumace prý způsobuje globální oteplování.

Za francouzské revoluce měnili socialisté kalendář. Jakobíni nutili lidi počítat letopočet od revoluce a sedmidenní týden byl změněn na desetidenní. Francouzi mají, zdá se, sociální inženýrství v krvi.

Palmový olej v pomazánce podle Ségolène Royalové znamená, že se na místě pralesa v Indonésii sází palmy a palmy prý konzumují méně CO2 než prales. Každá lžička Nutelly tak údajně přispívá ke globálnímu oteplování, protože méně CO2 ve vzduchu povede k poklesu globální teploty.

Podle nového náboženství globálního oteplování bychom měli mít výčitky pokaždé, když si dáme i trošku Nutelly.

Nenechme se zblbnout. Podle stejné logiky by mohla paní Royalová začít bojkotovat víno a chleba. Vždyť na místě vinic a obilných polí by mohl vzniknout prales přes celou Francii a hned by ve vzduchu bylo o kousek CO2 méně. Vlastně ať raději paní Royalová nejí nic. Jinak poškodí planetu!

Když máme chuť na Nutellu, měli bychom si ji prostě dát, bláznivé Francouzce navzdory. Nutella dokáže udělat příjemné chvilky milionům lidí, dokáže zmírnit stres a člověka zklidní. Možná i francouzské ministryni by pomohlo dát si pár lžiček.

A hlavně přejme Francouzům a celé EU, ať se výzva k bojkotu nepromění v nařízení.