Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Necyklopedie.wikia.com

VILIAM BUCHERT: Tajné setkání Bilderbergu, tajemné skupiny mocných, je tak tajné, že se o něm ví skoro všechno…

O summitech skupiny Bilderberg se v českých médiích tradičně píše, že to je tajemná organizace, která vlastně řídí svět. Dokonce se několikrát objevilo, že jsou to vlastně ilumináti, tedy něco mimozemského. Jaká je ale před dalším setkáním skupiny skutečnost? Ví se o něm mnohé.

 

Takže „tajné“ setkání se uskuteční letos od 11. do 14. června v pětihvězdičkovém hotelu Interalpen v rakouském Telfs-Buchen, což je ve spolkové zemi Tyrolsko. Akce se zúčastní 140 hostů z 22 zemí (letos mezi nimi není žádný Čech).

Bilderberg k tomu zveřejnil i tiskovou správu, ve které zveřejnil údajně „tajná“ témata, o kterých se bude jednat. Ty jsou ale zcela „obyčejná“: Budoucnost NATO, Řecko, Blízký východ, bezpečnost v kyberprostoru, terorismus, Rusko, blížící se volby amerického prezidenta v USA, a podobně.

Mezi hosty jsou i tak „tajné“ osobnosti, jako třeba rakouský prezident Heinz Fischer, bývalý americký ministr zahraničí Henry Kissinger, nebo šéfové společností Google, pojišťovny Axa, aerolinek Ryanair, výrobce letadel Airbus. Dále vědci, akademici, několik ministrů či nizozemský premiér. Skutečné „tajemná“ organizace.

Jeden iluminát ale podle všeho přece jenom i letos dorazí. Hostem bude totiž bývalý předseda Evropské komise José Manuel Barroso. Ten si někdy v Bruselu skutečně počínal tak, že to silně připomínalo mimozemšťana.

Celé tajemství „záhadného“ Bilderbergu ale spočívá spíše v tom, že na rozdíl od jiných konferencí nemají na jednání přístup média (i když několik jejich zástupců zde bude hovořit, jsou to pozvaní hosté) a že se veřejně dále „netrousí“ to, co na setkání padlo. V tom má tkvět proslulá „záhadnost“.

Jednání skupiny Bilderberg se kdysi zúčastnili i exministr zahraničí Karel Schwarzenberg, politolog Jiří Pehe, český velvyslanec při NATO Karel Kovanda a velvyslanec v USA, Izraeli a Británii Michael Žantovský. Že by ale tito pánové řídili svět? Neřídí přece ani Česko.