Policista v civilu praštil o zem s mužem, který přešel na červenou

Policista v civilu praštil o zem s mužem, který přešel na červenou Zdroj: Blesk.cz

Policista v civilu praštil o zem s mužem, který přešel na červenou
Policista v civilu praštil o zem s mužem, který přešel na červenou
2
Fotogalerie

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Nasaďte Ramba z Pardubic všude! Ale proč nejsou příslušníci tak tvrdí na dealery drog?

Netradiční přístup, který prokázala policie v Pardubicích k neukázněným chodcům, bychom potřebovali i v Praze, a na někoho mnohem horšího. Nasaďte toho důstojníka na dealery drog třeba na horním konci pražského Václaváku.


Pán, který odmítl s policistou v Pardubicích počkat na uniformovanou hlídku, nejednal správně - to je potřeba si uvědomit. Občan je povinen uposlechnout výzvy příslušníka policie. Ovšem intenzita zákroku, ke kterému policista v dané chvíli sáhl, mne naplňuje údivem: Proč nejsou policisté stejně nekompromisní na dealery tvrdých drog okázale prodávajících nezletilcům na veřejných místech?

Uvidět „při činu“ nějakého dealera netrvá například na Václavském náměstí víc jak tři minuty sledování. Pokud tedy neprší. Rozpoznají se podle toho, že zcela otevřeně prodávají drogy. Proto vyzývám vedení policie, ať toho Ramba z Pardubic nasadila všude tam, kde se podobné trestné činy dějí.

Podobný policista si pak každý den vybere jednoho dealera - nejlépe dvoumetrového ilegálního imigranta z Nigerie, který od deseti let pracoval jako dětský voják v nějaké tamní bojůvce - holýma rukama ho složí a zapákuje, a následně ať zavolá uniformovanou hlídku. Pokud by se snad nedej pánbůh ostatní gentlemani z otevřené drogové scény chtěli svého kolegy zastat, nechť je zasahující policista v klidu postřílí. A pokud bude pracovat usilovně, brzy vytlačí tvrdé drogy z Prahy, za což může dostat generálskou hodnost a Řád bílého lva.