Nové metro

Nové metro Zdroj: ČTK

Citát dne: „Navigaci v metru už řešíme.“ Říkají úřady o hotové stavbě, která stála 20 miliard

O tom, že na nově otevřené stanici pražského metra Nádraží Veleslavín chybí eskalátory, přestože se tam přestupuje s kufry na autobus, který míří na ruzyňské letiště, už toho bylo napsáno dost. Teď se objevilo, že někde není hotova ani základní navigace pro cestující. Stavba nových stanic přitom stála 20 miliard korun, takže asi na některé věci nezbylo…

Deník Metro v pátek například upozornil na základě fotografie čtenáře, že na stanici vedoucí k nemocnici Motol, jsou nesmyslné informační tabule. Pokud se rozhodnete vyrazit vpravo, uvidíte nápis FN Motol, pokud rovně tak na tabulce je opět FN Motol a pokud půjdete vlevo, pro změnu uvidíte FN Motol. Vzhledem k tomu, že stanice se oficiálně jmenuje Nemocnice Motol, tak moudrý z toho nebudete a tabule jsou tedy k ničemu. Místo aby navigovali lidi do různých částí zdravotnického komplexu, zde najdete „nic“.

Naprosto fantastické je ovšem i vysvětlení tohoto nesmyslu. Opět citujme s deníku Metro: „Dopravní podnik naši nemocnici už oslovil s nabídkou, abychom dodali textové podklady pro směrovky na jednotlivé části nemocnice. Navigaci tedy již řešíme,“ říká Ludmila Šimáčková, vedoucí marketingu motolské nemocnice. A mluvčí dopravního podniku Jiří Štábl dodává: „Nápis na tabuli je dočasný a chystáme jeho definitivní podobu.“

Fakt?

A kdo stanice kontroloval před jejich otevřením? Staví se snad metro po potřeby stavebních firem a magistrátu? Ono není pro občany? Na ty nikdo nemyslí? Podle chybějících eskalátorů a nesmyslných tabulí to tak vypadá. To víte, za 20 miliard korun z veřejných peněz toho moc nepořídíte.

Pražská primátorka Adriana Krnáčová označila několikrát stavitele vytunelovaného tunelu Blanka jako „debily“. Jak je vidět, tato diagnóza je ale rozšířená i na jiných stavbách v hlavním městě.