adriana krnáčová se do Čech přestěhovala už v devadesátých letech, ale až letos si vyřídila české občanství

adriana krnáčová se do Čech přestěhovala už v devadesátých letech, ale až letos si vyřídila české občanství Zdroj: Dan Materna / Mafra / Profimedia

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Primátorka Krnáčová č**ákem zachránila genderovou rovnost

Server krajskelisty.cz přinesl v pondělí strhující zprávu, která ukazuje, že diskriminace žen v České republice je již definitivně historií! Pražská primátorka Adriana Krnáčová se statečně postavila Miloši Zemanovi a zachránila čest našich žen.

Když Miloš Zeman zavedl svým špásovným rčením „k**da sem, k**da tam“ nové standardy politické kultury v naší zemi, říkal jsem si: A co ženy? Jak se s novou politickou mluvou srovnají političky? Nezůstanou pozadu, jak se v historii už mnohokrát stalo?

Dnes se moje obavy rozpustily jak kostka cukru v kávě. Server krajskelisty.cz. totiž dnes zveřejnil tuto zásadní informaci: „Paní primátorka na Radě města prakticky běžně používá slovo čůrák," řekli redakci KL hned dva radní, navíc každý s jinou stranickou příslušností. „O kom, to bych raději neříkal, jelikož by mohla vzniknout nějaká trestně - právní odpovědnost," doplnil náš zdroj s tím, že podobné chování se nikomu nezamlouvá. „Jisté náznaky, aby ubrala a mírnila svůj slovník, byly, ale marně," přiblížil náš zdroj." Konec citace.

Na Radě prý také oznámila, že podá trestní oznámení na svého náměstka Matěje Stropnického.

Jak jsem se to dozvěděl, spadl mi kámen ze srdce. Ano, to je uměřená, vyvážená a citlivá odpověď jemné ženy na výzvu, kterou v politické kultuře nastolil Zeman. Ano, to je hrdá odpověď. Ano, to je výrazivo noblesní dámy v prestižní funkci. Proto si myslím, že by společnost - a ženy zvlášť - měly výkon paní Krnáčové ocenit. Za společnost píšu tento děkovný článek, a za ženy? Co kdyby Svaz žen navrhl zvláštní zákon, ve kterém by stálo: „Primátorka Adriana Krnáčová se zasloužila o stát č**ákem!“