Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: ČTK

VILIAM BUCHERT: Česká televize do nás hustí vše bezvýznamné o Zemanovi, prezident ji přesto napadl

Česká televize vysílá v podstatě každý den něco o Miloši Zemanovi. Je to až nepochopitelné, protože veřejnoprávní médium sleduje i naprosto bezvýznamné aktivity hlavy státu. Zřejmě si na pražských Kavčích horách myslí, že to je ta vzývaná veřejnoprávnost. Prezident se teď ČT, která tolik otravuje diváky se Zemanem, „odměnil“ úplně jinak.


„Můj osobní názor zní, že Česká televize bohužel neplní svoji veřejnoprávní funkci a stává se nejenom komerční televizí, ale dokonce špatnou komerční televizí," prohlásil včera Zeman. "Česká televize by neměla být hlásnou troubou jakékoli politické strany, například TOP 09, a měla by přinášet objektivní a vyvážené zpravodajství, což podle názoru většiny lidí nečiní," doplnil prezident.

A opět, jak je v poslední době obvyklé, lže, až se mu od úst práší.

Pokud má něčeho ČT v politickém zpravodajství neskutečný nadbytek a je to důkazem velké nevyváženosti, tak to jsou právě nekonečné šoty a vystoupení Miloše Zemana či ministra financí Andreje Babiše. Opozice moc prostoru nedostává, ale to už je úděl, který předurčily sněmovní volby v říjnu 2013. Veřejnoprávní média vždy nadbíhají tomu, kdo je u moci.

Prezident má dokonce pravdu v tom, že Česká televize někdy nepřináší „objektivní a vyvážené zpravodajství“. Například málo kritizuje a popisuje neuvěřitelné přešlapy a lži Miloše Zemana. Nevěnuje se dostatečně ani oligarchizaci politiky. Takže ano, ale pokud by mělo být zpravodajství a publicistické pořady ČT vyváženější, tak by musely více zaútočit právě na prezidenta. A to se neděje.

Zeman vlastně neříká nic nového, protože kritika ČT se pravidelně objevuje na shromážděních a demonstracích příznivců nejvyššího představitele země. Většinou se jedná o pofiderní akce zbloudilých komunistů, proruských aktivistů a frustrovaných jedinců, kteří se vydávají za „zemanovce“. Proč je Česká televize vůbec natáčí?

Samozřejmě, že Zemanův útok na ČT není samoúčelný, měl by vést k výměně vedení veřejnoprávní televize, aby kolega Ovčáček (mluvčí Hradu) mohl volat na Kavčí hory dnem i nocí, a společně s prezidentem šířit své nesmysly.

A ještě jeden dotaz pro ČT: Proč právě veřejnoprávní médium například nesleduje více kauzu brutálního lhaní Miloše Zemana, který řekl, že známý publicista Ferdinand Peroutka napsal článek s vyznáním obdivu k Hitlerovi? Zeman si svá slova vymyslel, žádný důkaz pro ně nemá. Na Pražském hradě sedí člověk, který nadává lidem, dehonestuje celé skupiny obyvatel a zasloužil by si proto v ČT daleko tvrdší kritiku.

Zeman to ale opět otočil. Tradiční taktika. A také tradiční odpověď ze strany ČT, že jde o zasahování do nezávislosti tohoto média. Za pár dní pak na obrazovkách opět uvidíme prezidenta, jak někomu nadává a neříká pravdu. Česká televize to odvysílá a kritika opět nepřijde…