Islámský stát zveřejnil další video s vraždou již druhého japonského novináře

Islámský stát zveřejnil další video s vraždou již druhého japonského novináře Zdroj: YouTube.com

VILIAM BUCHERT: Barbarismus jako instituce - islamisté vraždí Japonce. Tokio přitom dává muslimům miliardy

Za rok 2013 dalo Japonsko na zahraniční pomoc přes 11 miliard dolarů. Z těchto peněz byly financovány mnohé projekty také v Afghánistánu, Pákistánu, na palestinských územích, v Sýrii i na dalších místech, kde žijí muslimové. Japonci také vojensky nezasahují mimo své území. Přesto zbabělý Islámský stát zavraždil dva občany země vycházejících slunce. Jak to chce nějaký muslim vysvětlit?

Sedmačtyřicetiletý japonský novinář a dokumentarista Keidži Goto odjel do Sýrie loni v říjnu. Údajně se chtěl pokusit vyjednat propuštění Haruny Jukawy, krajana drženého islamisty. Radikálové za ně v minulých týdnech chtěli 200 milionů dolarů, které měly být vyplaceny do pátku 23. ledna. Pak se ale objevila videa, která potvrzují smrt obou mužů.

Na příkladu Japonců je vidět, jak jsou islamisté zbabělí a odporní. Zvláštní je, že miliarda muslimů už není dávno v ulicích a neodsuzuje toto zločinné řádění. Nebo je to snad mnoha muslimům zcela jedno? I Japonec je totiž pro ně „nevěřící“. A toho mohou podle radikálních imámů i zabít. Po celém světě.

Japonsko například v září oznámilo, že dá navíc 50 milionů dolarů na pomoc pro syrské uprchlíky (a přidalo ještě 40 milionů na boj proti ebole). Je také známo, že země vycházejícího slunce je dlouholetým velkým donátorem světových organizací, které pomáhají potřebným po celém světě. Samozřejmě bez rozdílu pohlaví, rasy a náboženství.

Tokijské vlády, na rozdíl od mnoha jiných států, nemohou podle ústavy vojensky zasahovat v zahraničí, takže islamisté nemají ani v tomto případě důvod k vraždění Japonců. Významně pomáhají třeba Palestincům.

Jenže jak se ukazuje, muslimští barbaři z Islámského státu a různých teroristických organizací, za podpory celých států (Saúdská Arábie a další) vraždí z úplně jiných důvodů – vydírají, zastrašují, provozují genocidu. A je jim jedno, zda je někdo muslim, či pochází z japonských ostrovů. je to institucionalizovaný barbarismus.

Mnozí muslimové ale k tomu mlčí. Obhájit to nelze. A pochopit také ne…