Uvnitř mešity

Uvnitř mešity Zdroj: Profimedia

První islamofobní hoax je tady!

Vlna atentátů provedená muslimskými teroristy ve Francii samozřejmě vyvolá obrovský protitlak. Iracionální, záštiplný, plný lží a hloupý. První islamofobní hoax už letí Facebookem!

Na stránku Islám v České republice nechceme přibyl v neděli k večeru odkaz, který ukazuje, že nás čeká vlna protiislámské iracionality, která zkompromituje všechny realistické obavy z islámu a jeho radikálních stoupenců. Jde o odkaz na server ucseonline.cz a na Facebooku se píše: „Mladá žena byla v Pražské MHD zmlácena, protože nebyla zahalena! Mladá dívka (19), jela v sobotu večer ke kamarádce, ale bohužel nedojela! Byla napadena muslimskou rodinou, kterou prý velmi pobouřilo, že neměla zakrytý obličej!"

Když si ovšem článek, na který na Facebooku touto reklamou, že se něco stalo v Praze, odkazují, přečtete, zjistíte, že věc je úplně jinak. K napadení nezahalené ženy skutečně došlo, ovšem v Oslu. A protože je uveden i původní zdroj, dočteme se nakonec na serveru pravdaoislamu.cz, že k incidentu došlo v roce 2007.

Jde o první vlnku vlnobití, které se na nás žene. S narůstající aktivitou islámských extremistů porostou i aktivity extremistů protiislámských, nejrůznějších lhářů, propagandistů a trollů. Takže prosím - nenasedejte na tu vlnu hoaxů a populistických procházek s vepříky kolem mešit. Islamismus představuje obrovské riziko, a všechny podobné trapné hoaxy oprávněné obavy z islámu kompromitují.