Dívky unesené v Pákistánu

Dívky unesené v Pákistánu Zdroj: Youtube.com

VILIAM BUCHERT: Česko už je ve válce s islamisty. Dvě dívky v Pákistánu přece neunesl Santa Claus

Po řádění muslimských teroristů ve Francii se opět otevřela diskuse, zda je Západ už ve válce s radikálním islámem, nebo se na ní chystá. U toho někteří lidé tvrdí, že nás se to netýká. Pravda to není. Příkladem je únos dvou českých žen z března 2013, vražda našeho velvyslance v Pákistánu či 10 mrtvých českých vojáků v Afghánistánu.

V březnu 2013 ozbrojenci v pákistánské provincii Balúčistán unesli Antonii Chrásteckou a Hanu Humpálovou. Podle všech indicií mají tento odporný čin na svědomí právě muslimští extrémisté.

Jaký je osud obou žen? Nevíme to ani po téměř dvou letech od únosu. V roce 2013 se objevila dvě videa, na kterých hovoří, ale pak už nic. Z toho co víme, je ale zřejmé, že Santa Claus ani Ježíšek v tom prsty nemají.

Na videu ze srpna 2013 se v závěru objevila věta, která naznačuje, že zájmem únosců je propuštění ženy označované jako dr. Aafiia. Je tím míněna pákistánská neuroložka Áfija Siddikí, která studovala ve Spojených státech. Poté odjela zpět do Pákistánu a začala podle Američanů pracovat pro teroristickou síť al-Kaída. V USA byla proto v roce 2010 zatčena a odsouzena na 86 let vězení. Z toho jasně plyne, že mladé české ženy unesli lidé, kteří mají minimálně spojení na islamisty. Zde je zmíněné video:

Podle některých pákistánských médií z roku 2013 (tyto informace nebylo možné ověřit, ale nikdo je zatím ani nevyvrátil), byly české turistky uneseny teroristickou organizací Tahríke-Tálibán (Pákistánský Tálibán) a byly odvezeny do Afghánistánu.

Tahríke-Tálibán je připisován i útok na hotel Marriot v pákistánském hlavním městě Islámábádu. Zemřelo při něm 52 lidí a 271 osob bylo zraněno. Mezi oběťmi byl i český velvyslanec Ivo Žďárek. Podle svědectví přeživších Žďárek a jeho vietnamská přítelkyně po útoku pomáhali z hořících trosek budovy evakuovat zraněné lidi a sami přitom uvízli v plamenech a zemřeli. Takže hrdinský čin po útoku islamistů.

Připomenout musíme i to, že při vojenských operacích v Afghánistánu v posledních letech zahynulo v této zemi 10 českých vojáků. Stalo se tak většinou po útocích muslimských rebelů.

A další případ: 23. července 2005 zahynul při teroristických útocích v egyptském letovisku Šarm aš-Šajch na Sinajském poloostrově i český turista Petr Kořán. Dalších několik našich občanů bylo zraněných. K útokům se přihlásily Brigády Abdalláha Azzama organizace al-Kaídy pro země Levanty a Egypta, dále organizace Svatých válečníků v Egyptě a Skupina jedinosti a svaté války v Egyptě.

Pořád si někdo myslí, že nás se poslední masakry ve Francii netýkají? Skutečně na nás nikdo neútočí? Žádný radikální muslim žádného Čecha nezabil nebo neunesl?

Není to pravda, máme své oběti a své unesené. A mají je na svědomí radikální islamisté. Je to i problém České republiky a bude to nadále problém celého civilizovaného světa. Tvářit se, že jsme mimo oblast podobných úchylných zájmů, je lež v přímém přenosu.