Velmi dramatické chvíle zažila dnes v poledne francouzská metropole Paříž, kde dva ozbrojení muži v kuklách zaútočili na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo, který léta kritizuje islámské fanatiky.

Velmi dramatické chvíle zažila dnes v poledne francouzská metropole Paříž, kde dva ozbrojení muži v kuklách zaútočili na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo, který léta kritizuje islámské fanatiky. Zdroj: Reuters, EPA, ČTK

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Jestli jste si nevšimli, začala válka. Zakažme islám!

Útok na redakci francouzského humoristického časopisu už musí i ty nejsluníčkovatější sluníčkáře přesvědčit, že začala válka s islámem. A my - i když jsme o to nestáli - v ní bojujeme a umíráme.

Scénář je jednoduchý. Nejprve je vybrán cíl, který je dostatečně antiislamistický. Může to být jedinec, voják v uniformě, policista, pracovník židovského muzea, anebo novinář, který si dělá šoufky z islámu. Pak nastoupí několik muslimů se samopaly nebo s výbušninami a ten cíl zlikvidují. Zabijí. Zavraždí.

Jsme ve válce, a dnešní útok v Paříži snad i nejpřesvědčenějšího islamofila přesvědčil, že s námi neválčí jenom nějací extremisté, ale muslimové. Že už nejsme schopní rozlišit mezi takzvaně slušnými muslimy a těmi muslimy, kteří nás už zítra nebo pozítří budou vraždit. V posledních dnech v podstatě denně dostáváme zprávy o tom, kde vraždili někoho z nás - nějakého příslušníka euroatlantického civilizačního okruhu. Islám nám vyhlásil válku, a my stojíme, zmateni vlastním humanismem.

Evropa se - pokud nechce v průběhu několika desetiletí zaniknout a stát se provincií chalífátu - bude muset vzdát některých svých civilizačních vymožeností. Nemluvím o společnosti prosté strachu - tu už nám muslimové ukradli. Mluvím o společnosti prosté islámu. Bez ohledu na evropské tradice a úctu ke svobodě náboženství nám, pokud chceme přežít, nezbyde než přestat vnímat islám jako náboženství, ale nahlížet na něj jako na každou jinou vražednou ideologii. Jako na fašismus nebo komunismus.

Náboženská svoboda byla jednou z největších vynálezů naší civilizace. Muslimové nám ji vzali. Realita stále jasněji ukazuje, že svobodu pro islám - pro ideologii vražd a násilí - budeme muset omezit, nebo nás muslimové vyhubí.

Aktualizováno:

Pařížský teroristický útok byl plánován a diskutovalo se o něm na Facebooku. Uživatel Mujtaba Malik vytvořil 20. září 2012 skupinu Popravte Stephane Charbonniera. Skupina má patnáct členů a nevidím do ní - přidávat se k ní fakt nebudu. Zakladatel stránky o sobě uvádí, že je z Kataru, a členy skupiny jsou například Jassim Sovereign Kahn (administrátor ve společnosti Qatar Armed Forces) nebo Saber Khan ("Prince ve společnosti Qatar"). Stránka ukazuje, že plány na zavraždění francouzských novinářů muslimové spřádají skoro tři roky. Stephane Charbonnier totiž je šéfredaktorem listu, na který dnes teroristé skutečně zaútočili a zmasakrovali dvanáct lidí. Adresa skupiny, která plánovala popravu novináře ZDE.