Miloš Zeman

Miloš Zeman Zdroj: ČTK

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Zeman vulgárně nadával v Hovorech z Lán: Hlásí se alkoholická demence?

Už výroky Miloše Zemana na návštěvě v Číně dávaly jistou pochybnost o jeho plném duševním zdraví. V nedělních Hovorech z Lán prokázal, že se něco skutečně děje, a že se pan prezident přestává elementárně kontrolovat.

Pan prezident mluvil z titulu své funkce - Hovory z Lán nejsou rozhovorem s privátní osobou, ale s prezidentem - a mluvil do veřejnoprávního média. Tedy - media veřejné služby, ale to je tak nelibozvučné, že to používám nerad. A mluvil před desátou večer.

Nechci hodnotit obsah, ale pouze formu. Pan prezident hovořil například o Pussy Riot. A třikrát přitom na plnou hubu, v prezidentském projevu a na veřejnoprávním rozhlase jejich název přeložil a řekl rozkošné slůvko k**da. A pak dodal, že se nebude zastávat k**ev. Nešetřil ale svalnatými výroky ani na adresu naší vlády. Ta zase zk**vila služební zákon. Když jej moderátor upozornil na přemíru sprostých slov, prezident odpověděl, že se inspiroval Karlem Schwarzenbergem, který je taky samý h**no.

Audiozáznam celých Hovorů z Lán si poslechněte zde:

 

Vysvětlení jsou dvě, a obě pravděpodobně souvisí s alkoholem. Buď byl Zeman opilý. To by byla ta lepší varianta. Anebo se u něj začala projevovat alkoholická - a možná i vaskulární - demence. Už jeho výroky v Číně byla daleko za hranicí zdravého rozumu. Dušičkový prezidentský h**nopád na veřejnoprávním rozhlase byl takový, že se jako psycholog přimlouvám za co nejrychlejší hloubkové psychiatrické vyšetření pana prezidenta. Vše, co na Dušičky říkal do mikrofonu, indikuje nástup alkoholové demence.