Auto je zbraň!

Auto je zbraň! Zdroj: Facebook.com/Shehab News Agency

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Hamás vyhlásil třetí intifádu - všelidové ozbrojené povstání

Útok palestinského Araba autem na nic netušící Židy, který zabil tříměsíční holčičku, nebyl projevem osamělého šílence, ale počátkem další násilné kampaně Hamásu proti Izraeli. Začíná třetí intifáda - všelidové ozbrojené povstání.

Co je intifáda? Arabsky to znamená „povstání“, ale termín je dnes používán jako označení bojové kampaně palestinských Arabů proti Židům, ještě přesněji proti židovským civilním cílům. Proběhly již dvě a na obě Izrael samozřejmě vojensky reagoval.

První probíhala mezi roky 1987-1993, druhá od přelomu tisíciletí asi pět let.

Šlo o kampaň sebevražedných útočníků a raket odpalovaných z Gazy. Během první intifady zemřelo asi dvanáct set palestinských Arabů, stovka židovských civilistů a šedesát vojáků státu Izrael. V průběhu druhé intifady, intifady Al-Aqsa, zahynuly asi tři tisíce palestinských Arabů, tisíc Židů a čtyřiašedesát cizinců.

Podle serveru israelnationalnews.com nyní vysoký činovník Hamásu Mahmoud Zahar vysvětlil, že teroristický útok v Jeruzalémě z počátku tohoto týdne nebyl dílem osamělého vlka, ale první násilnou akcí třetí intifady. Intifady takzvaně tiché, kdy například útoky řidičů na chodce autem budou hlavní - zcela nepředvidatelnou - zbraní. "Eskalace odporu ve městě je řešením izraelské agrese." sdělil tiskové agentuře Hamásu Al-Risala. Vedle toho začal po sociálních sítích Hamás šířit fotku plynového pedálu auta s vedle postaveným zásobníkem a výzvou Auto je zbraň!

Auto je zbraň!Auto je zbraň!|Facebook.com/Shehab News Agency

Prosím svého poslance v EU Petra Macha, aby okamžitě v Evropském parlamentu zahájil kampaň „Žádné dotace do Palestiny!“ Hamás totiž nyní zcela jasně říká, na co ty dotace chce utratit. Na další vraždy židovských dětí.