Antikoncepce Elišky Kaplicky

Antikoncepce Elišky Kaplicky Zdroj: Archív

Za čisté chodníky
Mohu slíbit víc, než udělají jiní
Jirka Dolejš: Více rozhodovacích pravomocí lidem
Honím pravicí
Martin Pí*a. Ulice bez psí stolice
10
Fotogalerie

PETR VRABEC: Sex, drogy a politika aneb Parodie na předvolební kampaně

Dostatek mateřských škol, zklidnění dopravy, více sportovišť pro využití volného času, více parků a vůbec zeleně ve městech. Zatočíme, blbové, pardon, voliči, s každým, na kohokoliv si ukážete... A kdo nemá v Praze téma, nabídne Koňský trh bez aut a zalesněný. Volby! Jsou tu zase volby! Všichni slibují totéž — a léta. Tak si z toho my, smějící se bestie, děláme už roky legraci.

Připomeňme si klasiky z let, respektive voleb minulých. Honíme si pravicí s guruem Rosenbergem nebo Více rozhodovacích pravomocí lidem s Jirkou Dolejšem. Který, chudák, doplatil na to, že to s námi myslel tak dobře, že by nás zřejmě komukoliv prodal za milión do stranické kasy. A tak dostal na držku. A ještě mu k tomu někdo udělal billboard. Bylo asi něco i se Sobotkou, ale na to si těžko vzpomenu, bylo to jistě mdlé jako předloha. Charisma prostě potřebujete především na parodii.

Do poslední epochy voleb předskokani VV přinesli natvrdo fakt, že sliby se slibují — blázni se radují, a do Parlamentu vstoupili bezostyšně s billboardem polonahých političek. U nichž by šla parodovat tak nejvýš velikost prsou a poměr hlavy. Do čehož se ale nikdo nevrhl. Nechápu vlastně dodnes proč. No ale nicméně pak nám Véčka předvedla do takové dokonalosti dotažené kejkle, že do parodování toho by se pustil jen blázen. Nakonec i divadelní aktualita Bestie nebyla nic moc. Originál v podstatě nepředstihla, a to ani v kreativitě, ani co do bizarnosti. Zmlkli jsme my všichni Jolly Jokeři. Na první ANO kampaň pak nešlo udělat nic, těžko se vstává z popela. Až konečně — Laura Janáčková nám spadla jako dar z nebe. Se svým Láska, sex a politika. V negližé, lascívní, svůdná jako košpeta v drahém bordelu pro šedesátníky, co místo pedra žvýkají viagru. Jo! Skoro jako výstřel z Aurory. Pro ty, kdo netuší, to byl chráněný křižník, co chránil Potěmkinovy vesnice, hahaha!

A následná hysterická reakce dosavadních politických hegemonů na bezbřehý politický marketing hnutí ANO a pokusy jeho nohsledů a následovníků, to vše konečně zase probudilo vtipálky. První nesmělý krůček byl mnohoznačný, Prostě ho postavíme s fotografiemi obrýleně chápající Adriany Krnáčové a usměvavého Koblihového boha Andreje Babiše. Neřeším, jak to ti dva mezi sebou mají, jen mě to prostě pobavilo. Následoval joke s billboardem socialisty Šplíchala Vyženeme narkomany do škol. Kdy na jokerovsky rozvětvené diskusi Reflexu jedna žena psala: Už dost, trhá mi to bránici. Je to rok od roku lepší:)))))))! V reakci na ANO Nekecáme, makáme si někdo filigránsky pohrál s neviditelnou senátorkou Alenou Gajdůškovou z ČSSD a udělal jí board Mohu slíbit víc, než udělají jiní. Stejně tak geniální je hříčka s kampaní TOP 09, čímž neříkám, že by se komouši a to jejich myšlení v nás neměli pakovat... Udělat z Píši víte co je trochu dětské, ale počítá se to. Ale řešit psí hovna na ulici je asi potřeba. Vždycky když do nějakého šlápnu, říkám si: Zaplaťbůh, že jsem si dnes vzal boty.

Jenže do tohoto slibného restartu jokerů vlétl po hlavě board jakéhosi komunisty nebo odboráře (což je jedno) Otevřte oči. No, to je dobrý nápad... Díky za radu. Sebeobětování jak na Dukle!? Ntvl, chlapi, to je zatraceně silný kalibr, jak si z tohohle dělat srandu?