ALS

ALS Zdroj: alsa.org

ALS
Vlna polévání se vodou samozřejmě zaujala i JXD
2
Fotogalerie

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Polít se h**ny zjevně pomáhá!

Včera jsem se na protest, že není na českém Internetu k nalezení číslo účtu nadace proti ALS, polil před redakcí kýblem h**en. Jak bylo video zveřejněno, tak čtenáři za pár minut na anglickém webu našli online cestu k darování peněz.

Když propuklo běsnění s poléváním se kýblem ledové vody a české celebrity všech ráží se začaly polévat, usnesl jsem se, že na boj proti té zhoubné nemoci přispěju pětistovkou. A celý večer jsem googloval, abych našel číslo účtu nějaké naší organizace proti ALS nebo té polévací výzvy. Přiznávám, že jsem googloval jen český web - a nenašel nic. Ani jsem nenašel - u všech článků o politých celebritách - informaci o tom, kolik kromě exhibičního polití na boj proti skleróze poslali peněz. Tak jsem se na protest polil kýblem h**en.

Zafungovalo to zázračně: Pár minut po zveřejnění videa mi laskaví čtenáři dogooglili adresu, na které lze peníze darovat. Ne nějaké české pobočce, ale rovnou asociaci, která polévací akci rozjela. Je to http://www.alsa.org/donate/ - a dá se platit kartou i přes PayPal. Tak jsem jim poslal pětadvacet dolarů, to je na můj sociální statut tak akorát, a byl spokojen, jak mé polití se h**nem zafungovalo.

ALSALS|alsa.org

Když tu adresu, kde je možné dar poslat, proženu (českým) googlem, najdu ji sice opakovaně na youtube, na sociáních sítích, ale nikde v českých medicích, která psala o politých celebritách. A tak prosím kolegy z Aha!, Extra.cz a Blesku: Obvolejte ty celebrity, co vám hlásily, že se polily proti skleróze vodou. A zeptejte se jich, jestli kromě té polévací exhibice taky poslaly nějaký prachy. A pokud ano - tak kam. Protože link na stránku, odkud se dá dar poslat, pravděpodobně nyní uveřejňuje z českých medií Reflex jako první a jediný.