Televize Prima chce zřejmě zabít Show Jana Krause

Televize Prima chce zřejmě zabít Show Jana Krause Zdroj: youtube.com

VILIAM BUCHERT: Televize Prima chce zřejmě zabít Show Jana Krause

Televize Prima nakonec vzdala v případě Show Jana Krause páteční souboj se Všechnopárty Karla Šípa na České televizi. Přesunula svůj zábavný pořad na středu, ale nezdá se, že by tím známému moderátorovi pomáhala. Tuto středu se na Krause dívalo 470 tisíc diváků. Na dnešní dobu slušný výsledek, ale potenciál pořadu je větší.

Prima před přesunem na středu nechávala v pátek běžet Show Jana Krause hodně pozdě. Až někdy od půl jedenácté večer. Jenže to na české diváky, zejména ne na ty starší, absolutně nefunguje. Je to pro ně prostě pozdě (Všechnopárty bývá od půl desáté večer). V pátek pozdní čas nemohl zabrat ani u mladších diváků, protože právě v tento den se mnoho z nich věnuje tradiční zábavě – jsou často v restauraci nebo někde na party (ne na Všechnopárty).

Televizi se ale pozdním časem "podařilo" páteční Krausovu show ochudit o statisíce diváků. Pomyslný souboj se Šípem pak nemohl dopadnout dobře.

Dalším problémem pro Krause je, a tomu se žádná komerční televize nevyhne, že má o mnoho minut posunutý začátek, protože reklamní předěly jsou večer mohutné. Navíc Show je reklamou také rozdělena, což ji na plynulosti rozhodně nepřidává. Daleko klidnější ČT tak v tom paradoxně boduje.

Televize Prima proto přesunula Show Jana Krause na středu (bude reálně začínat kolem 21:40). První výsledek ze středy, 470 tisíc diváků, není špatný, ale byl by pravděpodobně lepší, kdyby se pro Krause našel ještě lepší vysílací čas. Jenže to by nesměly být všechny hlavní televizní kanály zahlceny nejrůznějšími seriály, přestože počet jejich diváků stagnuje, nebo se v poslední době snižuje.

Nakonec se může stát, že Prima bude s Janem Krausem „hýbat“ tak dlouho, až pořad zabije…