Václav Tittelbach

Václav Tittelbach Zdroj: profimedia.cz

BARBORA HARAKALOVÁ: Sporťák Tittelbach se chystá komentovat politiku, bude mít úspěch jako u sportu?

Václav Tittelbach, sporťák, dlouholetá tvář televize Nova. Před necelým rokem se rozhodl odejít do politiky a kandidovat ve Zlínském kraji za hnutí ANO. Jenže to se mu nepovedlo. Sportovní komentátor, který se proslavil zejména svými komickými přeřeky především v rámci přímých přenosů, ale zřejmě k politice tíhne víc, než je zdrávo. 

Televize Barrandov dnes oznámila, že tenhle král hlášek bude komentovat pořad o politice. Sama si ho neumím představit, protože dost často nezvládal komentovat ani hokej. Aby toho nebylo málo, nebude na to sám. Jeho pravou rukou a parťákem bude boxer Ondřej Pála. Barrandov asi akutně potřebuje snížit sledovanost. Protože jinak si moderátorskou dvojici Tittelbach - Pála vysvětlit neumím. Nenarazila jsem na rozhovor s profesionálním boxerem, který dal dohromady souvislou větu. Tímto bych se Ondřeje Pály nerada dotkla, necháme se překvapit jeho projevem.

Pořad se bude tematicky jmenovat "Týden v Ringu" a vysílat se bude v úterý ve 22:15. Chlapi chtějí s politiky jednat zblízka, tvrdě a na tělo. Prát se za nás za všechny má právě boxerská jednička Pála. Snad mu před každým přímým přenosem režie vysvětlí, že to nemá brát doslovně. Rozhodně to bude zajímavá podívaná, pokud to má někdo v plánu sledovat. Jako by politiky nebylo všude dost.

Ale zase na druhou stranu by Václav Tittelbach nemusel zklamat svoje fanoušky a mohl by politiku komentovat stejně, jako sport. Sem tam přeřek typu "...ale ta přihrávka Petra Sýkory byla za červenou čarou, takže...nedá se nic dělat...je to postavení...je to nedovolené...přes všechny čáry, icing, takže puk jde před Hniličku" jako při komentování Mistrovství světa v hokeji a všichni budem spokojení. No a když se k němu připojí Pála a sem tam dá někomu KO, protože už bude mít dost těch politických nicneříkajících odpovědí, okamžitě bude mít jejich Týden v Ringu nový rozměr.

Možná škoda, že mu místo Pály nesekunduje Pavel Poulíček. Ten toho taky dokázal zmotat hodně. Třeba "Budeme hrát přesilovku, Čechmánek spěchá na trestnou lavici" nebo "A góóól! 2:0, 3:0, tedy 4:0," těm by to spolu ladilo.

A dovolím si ještě připomenout Vaškovy hlášky, protože mi to nedá. 

1. “Slovinci jsou hodně podobní Finům, protože Slovinci jsou v žebříčku 42. a Finové 43.“

2. „Lokvenc dal dva góly v Makedonii, jeden Finsku a teď Andoře, takže tři zápasy, tři góly…“

3. „To byla první šance našeho týmu, dnes už druhá Lokvence.“

4. „Cimirotič je opravdu slovinská hvězda. Vždyť už v 17 letech hrál za slovinskou sedmnáctku.“

5. „Je tu ideální fotbalové počasí, 19 stupňů, i když hodně fouká a je silný vítr.“

6. „Sudí Puček vytáhl červenou kartu, aby mohl Baránkovi ukázat žlutou.“

7. „Lima dneska hraje svůj jubilejní 42. zápas…“

8. „Jarošík má právě na Slovince velmi dobré vzpomínky. Hrál totiž proti nim v Ostravě, kde naši prohráli 0:1.“