Josef Rychtář neměl podle policie podíl na smrti Ivety Bartošové.

Josef Rychtář neměl podle policie podíl na smrti Ivety Bartošové. Zdroj: Pavel Machan, Roman Souček

VILIAM BUCHERT: Co udělá pitomec roku, Josef Rychtář, teď? Policie vyvrátila spekulace kolem smrti zpěvačky Bartošové

V pátek policie oznámila výsledky vyšetřování dubnové sebevraždy zpěvačky Ivety Bartošové. Co zjistila? Nikdo se na její smrti nepodílel, nikdo jí k sebevraždě nepomohl. Bartošová neměla v sobě v době smrti alkohol a pitva neodhalila ani poranění staršího data. Všechny spekulace byly vyvráceny. Co si vymyslí teď pitomec roku, Josef Rychtář, poslední manžel zpěvačky?

Kolem sebevraždy i života Ivety Bartošové se v posledních letech, a po její smrti to bylo bohužel ještě intenzivnější, objevilo tolik spekulací, jako kolem dvou malajsijských letadel, z kterých jedno zmizelo v březnu a druhé bylo minulý měsíc sestřeleno. Místo pochopení pro nemocného a ztrápeného člověka, jakým Bartošová jednoznačně byla, si z „Džambulky“ někteří lidi vyrobili dojnou krávu neskutečných spekulací.

Zatímco její bývalý partner Ladislav Štaidl (ten ji pomohl prosadit se i v showbyznysu) i její už dospělý syn si zachovali tvář a důstojnost, o dalších mužích, kteří se v jejím nejbližším okolí pohybovali, se to říci nedá. Bartošová tlaky na svoji osobu nevydržela a spáchala sebevraždu, jenže pánové Rychtář, Macura či Martucci, ji nedovolují odpočívat ani na onom světě.

Je to odporné a obludné.

"Dostupná svědectví, samotná zjištění na místě činu i závěry znaleckých zkoumání jednoznačně prokázaly, že Iveta Bartošová v osudný den odešla sama bez doprovodu jiné osoby ze svého trvalého bydliště směrem k rybníku a poté k železniční trati, kde si sama bez cizí pomoci lehla před jedoucí vlakovou soupravu," napsala policie. A dodala, že v tom nehrál roli žádný alkohol, léky a že nebyla nalezena ani starší zranění, jak se také někdy spekuluje.

Policie bohužel ale nikdy nebude zkoumat pitomost Rychtáře a jemu podobných lidí. Což je v tomto případě skutečně škoda…