Berlusconi

Berlusconi Zdroj: Profimedia.cz

Mocní staříci sexuálně řádí, ale někdy je to přijde draho

Dominique Strauss - Kahn, kdysi významný muž, kterého svrhla na dno sexuální aféra, protestuje, aby se podle něj jmenoval nevěstinec. Pokud jde o ostudu a konec kariéry, už mu stejně nebude nic platné.

Byl to člověk před vrcholem své kariéry. Dominique Strauss - Kahn byl šéfem Mezinárodního měnového fondu a kandidátem na francouzského prezidenta. Jenže pak stačila jedna událost v hotelovém pokoji a přišel o všechno.

Jistý belgický nevěstinec chce fungovat pod zkratkou DSK. To jsou iniciály  Strauss - Kahna, pod kterými byl znám.

Jeho právníci teď oznámili, že budou proti tomu postupovat pokračovat „všemi právními prostředky“. Majitel nevěstince Dominique Alderweireld přezdívaný „Dodo“ má samozřejmě připravenou vlastní verzi. „DSK je prý zkratka pro Dodo sex klub. Tváří v tvář hrozbě právního sporu klidně říká, že je to dobře. „Tím lépe. Znamená to reklamu. Uvidíme, jestli v Belgii vyhrají.“

Již dříve ale Alderweireld přiznal, že při volbě názvu myslel na Strausse-Kahna. Bylo to takové „mrknutí“ a „dobrá reklama“. „Z obchodního hlediska je to vynikající.“

Oba pánové se znají už z jiné právní záležitosti. Šlo o případ kuplířství při sexpárty v severofrancouzském městě Lille. Strauss-Kahn nepopřel, že se sexpárty účastnil, ale nevěděl prý, že přítomné dámy byly prostitutky.

Nebyla to léčka?

Kariéra tohoto muže skončila v květnu 2011, když byl v New Yorku obviněn dvaatřicetiletou pokojskou z pokusu o znásilnění a musel pak odstoupit z funkce šéfa Mezinárodního měnového fondu. Znamenalo to také konec jeho nadějné kandidatury na post francouzského prezidenta. Trestní proces byl zastaven kvůli nedůvěryhodnosti údajné oběti, protože se ukázalo, že v některých bodech lhala. Ona tvrdí, protože je cizinka, že k omylům došlo kvůli překladu. Při vyšetřování se prokázalo, že k něčemu sexuálnímu mezi nimi došlo, protože testy DNA potvrdily, že na oblečení ženy byly stopy jeho spermatu. Také zběsilý pokus dostat se co nejrychleji z USA mu přitížil. Byl zadržen před startem v letadle. Nakonec byl propuštěn na kauci a musel zůstat v domácím vězení v apartmá v New Yorku.

Při civilním procesu došlo k mimosoudnímu vyrovnání. Strauss-Kahn vždycky tvrdil, že šlo o sex po vzájemné dohodě. Připustil morální pochybení, ale odmítá znásilnění. Kolem celé aféry se spekulovalo i tom, že mohla být do nějaké míry zinscenována jeho politickými protivníky a dotyčná žena z hotelu mohla být nastrčenou osobou. V každém případě je ale zřejmé, že Strauss-Kahn je sexuálně náruživý stařík, kterého jeho vášně přišly draho.

Nic nového

Je to příběh, který se pořád opakuje. U nás na pozdní vášeň ve vleku Jany Nagyové doplatil Petr Nečas. Mirek Topolánek sice odešel kvůli řečem, které vedl v redakci gay časopisu Lui, ale tam šlo o to, že se neuctivě vyjádřil o tehdejším premiéru Fischerovi, že je žid, který vždycky uhne. O sex nešlo. Procházel se ovšem nahatý u vily premiéra Berlusconiho, což media ráda obrazově zdokumentovala.

Berlusconi je zvláštní případ. Jeho necudné orgie bunga-bunga už se staly součástí lidové slovesnosti. Bunga bunga je původně domorodý pojem z Austrálie, zde ale znamenal orgie za účasti velkého vůdce. Berlusconiho to prý naučil Muammar Kaddáfí, který – ač skoro sedmdesátník – si sám taky dovedl pěkně zařádit. Oba nakonec nedopadli moc dobře. Muammara na útěku vytáhli z jakéhosi odtokového potrubí, zlynčovali k smrti, mrtvého pak vystavovali v mrazící komoře jednoho obchodního domu.

Berlusconi měl velké problémy kvůli tomu, že na sexuální party pozval nezletilou marockou břišní tanečnicí Karima El Mahroug, zvanou Ruby Rubacuori. Ruby byla zřejmě vždycky pěkné kvítko. Když ji v květnu 2010 zadržela milánská policie kvůli krádeži, zasáhl osobně Berlusconi z Paříže a volal šéfovi milánské policie, že hrozí problém, protože tanečnice má vztah k egyptskému prezidentovi Mubarakovi. Nakonec byla skutečně propuštěna. Během soudu vyšlo najevo, že prý Berlusconi zaplatil dívce 4,5 milionu euro za její služby. Taky trochu znepokojující. Zřejmě ta žena má skutečně něco do sebe.

Ruby na ples, Sylvio pracovat

Ruby dopadla dobře, pozvali ji pak do Vídně na Ples v opeře. (Aspoň víme, kdo je ve Vídni považován za osobnost.) Pozval ji osmasedmdesátiletý Richard Lugner, který byl dřívějším hlavním sponzorem slavného vídeňského bálu. Je vidět, že Ruby to se staříky nějak umí.

Berlusconi nastupuje 9. května na veřejně prospěšné práce, na které ho za daňové podvody poslal soud. Bude v katolickém domově nedaleko Milána pomáhat seniorům, kteří trpí demencí a Alzheimerovou chorobou. Na jednu stranu dost děsné, kam politika došla, na druhou stranu potěšitelné, to by se u nás nestalo. S tím trestem, tedy.

Pánové vůbec vzdor pokročilému věku dovádějí. V roce 2008 to postihlo mocného bosse formule 1 a šéfa automobilové federace FIA Maxe Mosleyho. Bulvární deník News of the World na své internetové stránce zveřejnil video, kde sedmašedesátiletý Mosley přijíždí do londýnského bytu nedaleko svého domu. U vchodu zaplatil 2500 liber v hotovosti. Tam na něj čekaly dívky oblečené v jakoby nacistických uniformách. Mosley se na povel svlékl, nechal prohlédnout, jestli nemá vši a zkontrolovat celé tělo. Poté ho dámy trestaly. Pak se vžil do role dozorce on a trestal dvě prostitutky a vykřikovalo se u toho německy. Jak media připomínala, aféra je o to zábavnější, že Mosleyho otec Oswald byl zakladatelem fašistické strany v Británii. Mosley sice vyhrál soud za porušení soukromí, ale všichni už si myslí své.

Co se dá dělat, takový je život. Zajímavé zjištění je, že peníze a postavení pánům dopřávají svěžest do pozdního věku. Až tolik svěžesti, že jim to nakonec škodí.