Tomio Okamura

Tomio Okamura Zdroj: Profimedia.cz

JAN JANDOUREK: Okamuro, taky sem přičmoudlej židovskej nepřizpůsobenej cigoš. No a co?

Lidový politik Tomio Okamura postoupil ještě o něco dále ve své duševní jednoduchosti. Teď například prohlašuje o Kláře Samkové, kandidátce svého Úsvitu do Evropského parlamentu, že „nemá ani kapku cikánské krve“.

Bude nutné opatřit nějaké jasné potvrzení o čistotě rasy. Samková žádnou cikánskou krev nemá. Kdo je gramotný a svět ho zajímá, tak to ví. Jen se tak nějak podezřele jmenuje. Samková? Jasný. Zas nějaký cigoši. Černý ksichti, co někoho pomlátěj a zapletou do toho ňáký lidský práva a tak…

Ale jak to ví Okamura, že nemá Samková nějakou krev? Děsná představa. Zapíchl do paní Samkové jehlu? Vsadím se, že já i Okamura, i paní Samková máme všichni aspoň několik kapek cikánské krve. Jednak je těžké se tomu v této části planety vyhnout, jednak je problém říct, jak se cikánská krev a její poměr zjistí. Nějak by to zkoumáním DNA možná šlo, ale není mi jasné, proč by se to mělo dělat. Chce tím občan politik Okamura naznačit, že kdyby občanka Samková měla nějaké kapky nějaké krve, tak to má blbý? To by tedy on sám a Německoslovák Masaryk taky nedopadli dobře. Mně a jiným Čechům se líbí árijské dámy i cigošky. Árijky perfekt, gypsiny perfekt, problém nikde, člověka by to nenapadlo. To jen občana Okamuru pořád něco napadá, co většinu lidí nenapadá.

Okamura vůbec nemá v zásadních věcech dost jasno, což od záhadného místopředsedy něčeho cestovacího a vysedávacího činitele přechytralých porot něčeho pseudopodnikatelského ani nečekáme. Trocha zdrženlivosti by neškodila. Když vím, že na to nestačím a nemám na názory lidi, co mi je vymyslí.

Ale co by. Když si myslím, že mluvím za většinu, hovořím ze všech sil.

Z Okamurova webu: „Říkám Vám jasně: Nechci u nás nepřizpůsobivé menšiny, nechci mešity, nechci zahalené lidi, nechci cizince parazitující na našem sociálním systému – pro Úsvit jsou a budou vždy na prvním místě slušní občané České republiky! Úsvit trvá na tom, aby měli v prvé řadě NAŠI SLUŠNÍ OBČANÉ důstojné sociální zabezpečení a dostatek pracovních míst. Odmítáme například nový vládní návrh zákona, o kterém bude tento týden hlasovat Sněmovna, aby u nás měli nově také nepracující cizinci nárok na sociální dávky.“

No. Jak Okamura myslí. Mně nevadí menšiny. Mně nevadí nepřizpůsobiví. Sám jsem menšina (teda ne sexuálně, jsem heteroděvkař, takže většina) a jsem nepřizpůsobivý a nepřizpůsobený. Budu si dělat, co chci a s kým chci a kdy chci. I kdyby šel kolem Okamura. Aspoň by se mu rozšířily obzory.

Jsem neslušný. Do plynu se mnou nebo tak nějak, co se naskytne, jak člověka otrávit. Zavřít, utratit. Blbé názory, nevýhodný, vždyť ho znáte, ještě se něco najde. Asociál, Slovan, západník, masarykovec, levičák, pravičák, sionista, kosmopolita, katolík, sociolog zvrhlý a tak a v žoldu něčeho, to se ještě najde, v žoldu čeho, jistě neštve zadarmo. Osoba podivná. A cigoš, špatné kapky krve.

Krve…