Krvácející dívka se stala symbolem policejní  brutality. Jak vypadaly následky zranění po pěti dnech,  vidíte na předchozí dvoustraně.

Krvácející dívka se stala symbolem policejní brutality. Jak vypadaly následky zranění po pěti dnech, vidíte na předchozí dvoustraně. Zdroj: Youtube.com

JIŘÍ X. DOLEŽAL: Policie rozhodla: Zmlátit holku je v pořádku!

Policie vyhodnotila zásah proti technoparty v pražských Holešovicích, o kterém jsme psali. Policisté nezjistili žádné pochybení svých lidí, přestože výsledkem zásahu byly zmlácené dívky.

Generální inspekce bezpečnostních sborů shledala zásah proti neozbrojeným technařům plně adekvátní, přestože Reflex otiskl fotografii zbité dívky s okem zdobeným monoklem jak z učebnice. Ten monokl zřejmě nic neznamenal. "V průběhu šetření nebylo zjištěno žádné pochybení ze strany zasahujících příslušníků policie," řekla iDNES.cz mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Okamžik, kdy je legalizované bití lidí policií, končí demokracie. Generální inspekce prostě schválila zmlácení holky, která se přišla bavit, podobně jako první psychologická zpráva o 17. listopadu omlouvala zbití studentů na Národní třídě. Policisté prý byli ve stresu, chtělo se jim čurat a tak...

Takže se v budoucnu můžeme pravděpodobně těšit na další excesy policejního násilí, s jídlem roste chuť, a nezbývá než doufat, že si česká policie po vzoru Berkutu na rozehnání příští technoparty s sebou nevezme snajpry.